Autor: Jane Leppmets • 27. aprill 2023

Mullu vedasid Eesti väliskaubandust keskmise suurusega ettevõtted

2022. aastal eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 21,3 miljardi ning imporditi 24,9 miljardi euro eest. Eksport kasvas 2021. aastaga võrreldes 17% ja import 25%. Kaubavahetus oli puudujäägis ning import ületas eksporti ligi 3,6 miljardi euroga. Eelmise aasta trende tutvustab statistikablogis statistikaameti analüütik Jane Leppmets.
Eesti päritolu toodete osatähtsus ekspordis oli suurim puidu ja puittoodete puhul.
Foto: Liis Treimann

Kõige enam oli Eestis väliskaubandusega tegelevate ettevõtete seas 2022. aastal mikroettevõtteid, kus hõivatute arv on alla 10 töötaja. Mikroettevõtted moodustavad kõigist eksportivatest ettevõtetest 65% ning importivatest 78%. Ekspordi väärtusest moodustavad nad 16% ja impordist 23%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077