Autor: Madis Müller • 16. juuni 2023

Müller: euroala intressimäärad pole veel tippu läbinud

Otsustasime eile Euroopa Keskpanga nõukogus tõsta rahapoliitilisi intressimäärasid 0,25% võrra, sest hinnatõus euroalal on endiselt liiga hoogne vaatamata sellele, et see oli maikuuks eelmise aasta sügisel 10% ületanud tasemelt langenud 6% juurde, kommenteerib Euroopa Keskpanga otsust Eesti Panga president Madis Müller.
Euroopa Keskpanga nõukogu liige ja Eesti Panga president Madis Müller.
Foto: Andras Kralla

Ühtlasi peegeldab meie eilne otsus Euroopa Keskpanga nõukogu parimat arusaamist euroala majanduse väljavaatest, aga ka ootusi, et hinnatõus aeglustub ning senised intressitõusud hakkavad järjest enam mõjuma. Kui lähikuudel laekuvad majanduse käekäigu kohta uued andmed, tuleb neile värske pilguga otsa vaadata ja teha järgmised otsused.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077