Autor: Tõnu Mertsina • 30. juuni 2023

Tõnu Mertsina: inflatsiooni aeglustumine peaks millalgi hakkama nõudlust parandama

Kuna palga nominaalkasv on jätkuvalt tugev, on reaalpalk tõenäoliselt kasvule pöördunud ja see koos inflatsiooni aeglustumisega peaks varsti hakkama ka tarbimist toetama, kirjutab Swedbanki peakonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peakonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Andras Kralla

Mais vähenes jaekaubandusettevõtete müügimaht püsivhindades aastases võrdluses kümnendiku võrra. Ilma mootorsõidukite müügita on jaekaubandusettevõtete müügimaht langenud juba alates eelmise aasta septembrist ning pärast 2021–2022 ülitugevat tõusu on see viimastel kuudel langenud alla pikaajalist trendi. Selle aasta esimese viie kuuga on jaemüügi maht vähenenud aastases võrdluses keskmiselt 9 protsenti.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077