Autor: Rasmus Kattai • 7. juuli 2023

Rasmus Kattai: hinnatõus püsib aeglustuval trendil

Eesti tarbijahindade aastane kasvutempo jätkas aeglustumist, maikuus oli kasv 11,3% ja juunis 9,2%. Eesti Panga prognoosi kohaselt langeb hinnakasv aasta teisel poolel alla 5%.
Rasmus Kattai, Eesti Panga ökonomist.
Foto: Eesti Pank

Inflatsioon on aeglustunud alates eelmise aasta septembrist ja Eesti Panga prognoosi kohaselt langeb hinnakasv aasta teisel poolel alla 5%. Hinnakasv on suures osas aeglustunud tänu energia ja paljude toormete odavnemisele. Selle odavnemise mõju kandub aegamisi edasi ka teiste tarbitavate toodete lõpphindadesse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077