Autor: Taavi Raudsaar, Eesti Panga ökonomist • 26. juuli 2023

Ettevõtete laenuvõtmine on veidi suurenenud

Ettevõtete laenuvõtmine elavnes teises kvartalis mõnevõrra. Uusi pikaajalisi laene väljastati ettevõtetele teises kvartalis ligi kolmandiku võrra rohkem kui esimeses kvartalis, kirjutab Eesti Panga ökonomist Taavi Raudsaar.
Eesti Panga ökonomist Taavi Raudsaar
Foto: Eesti Pank

Suures osas toimus see sesoonsetel põhjustel ehk laenamine kasvab tavapäraselt kevade ja suve tulekuga. Osaliselt tulenes see siiski ilmselt ka sellest, et vahepealne väga suur ebakindlus sisendhindade ja intressimäärade kasvu ning üldise majandusarengu suhtes on pisut hajunud. See toetab ettevõtete investeerimist ja laenuvõtmist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077