Autor: Madis Müller • 28. juuli 2023

Keskpanga intressiotsused avaldavad küll mõju, kuid kiire hinnatõus taandub visalt

Euroopa Keskpanga nõukogu tõstis eile keskpanga intressimäärasid ootuspäraselt 0,25% võrra, sest hinnatõus euroalal on endiselt kiire ja väljavaade on, et see aeglustub vaid üsna järkjärguliselt, kirjutab Euroopa Keskpanga nõukogu liige ja Eesti Panga president Madis Müller.
Madis Müller
Foto: Eesti Pank

Üldistatuna võib öelda, et euroala hinnatõusu aeglustumine juunikuuks 5,5%ni on olnud üsna hästi kooskõlas Euroopa Keskpanga viimase prognoosiga. Samas on värskemad majanduse käekäiku puudutavad uudised olnud Euroopas pigem oodatust kehvemad ning ka majanduse lähiaja väljavaade tundub pessimistlikum kui veel mõni kuu tagasi. Sellele viitab muu hulgas selle nädala uudis taaskord langenud ostujuhtide indeksitest, mida peetakse headeks indikaatoriteks majanduse lähiaja käekäigu kohta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077