28. juuli 2023

Kõrgemad intressimäärad kannustavad inimesi kokkuhoiule

Keskpankade selle nädalased intressitõusud võivad jääda ka viimasteks. Laenumaksete suurenemine on paljude perede elu muutnud keerulisemaks, kuid aina enam leidub ka inimesi, kes kõrgetest intressimääradest raha hoiustades kasu lõikavad.
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Foto: SEB Pank

Kui kogu maailm on kuumade ilmade eest rannapuhkusele põgenenud, siis keskpankurid pidid sel nädalal tegema veel viimase pingutuse ja kogunema järgmiseid rahapoliitilisi otsuseid vastu võtma. Tõsi, nii kolmapäevane USA föderaalreservi otsus, kui neljapäevane Euroopa keskpanga teadaanne ei tulnud kellelegi üllatusena. Järjekordse intressitõusu järel kujunes Ühendriikides baasintressimääraks vahemik 5,25-5,5%, samas kui Euroalal saab keskpangas raha hoiustada edaspidi 3,75% intressimääraga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077