Autor: Sander Danil • 15. august 2023

Intressimäärade kergitamise mõju näeb alles järgmisel aastal

Majanduse jahtumine jätkub. Lähiajal ei ole neid positiivseid üllatusi väga palju loota, välja arvatud ehk inflatsioonirindelt. Intressimäärade tõstmise tulemus saab näha alles uuel aastal.
Sander Danil, SEB privaatpanganduse strateeg
Foto: SEB Pank

Ettevõtete teise kvartali tulemused on nii USA-s kui ka Euroopas küll suures osas ootusi ületanud, kuid firmade tulevikuväljavaated on olnud pigem tagasihoidlikud ning alandatud on nii käesoleva kui ka järgmise aasta kasumiootust. Globaalse tööstuse ostujuhtide indeksi langus juulis peatus ning tööstussektori taastumine kolmandas kvartalis on endiselt võimalik. Samas varude dünaamika Euroopas ja Hiinas taas nõrgenes, kuigi USA-s tunduvad varud endiselt liiga väiksed.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077