Autor: Lenno Uusküla • 11. september 2023

Halb märk tulevikuks

Eesti väliskaubanduse langust juulis oli oodata, kuid langus oli ootamatult suur ja see on väga halb märk tulevikuks, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla.
Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla peab Eesti väliskaubanduse olukorda üsna täbaraks.
Foto: Liis Treimann

Üksikud kuud teinekord võivad olla erakordselt halvad ja taastumine toimub järgmises kuus. Paraku sel korral paistab, et koos teiste näitajatega on kokkuvõttes olukord pigem täbar ning isegi kui osaliselt kaubandus augustis võiks ka uuesti kasvada, siis trend halvenemise suunas on näha nii laiapõhjaliselt, et kiiret paranemist aasta lõpus näha ei ole. Juuli langus on trendi jätk varasematele langustele.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077