Autor: Simona Striževska • 11. oktoober 2023

Citadele ökonomist: euroala inflatsioon võib järgmisel aastal ootamatult madalale langeda

Septembri lõpus jätkus eurotsoonis inflatsioonimäärade langemine, samas kui USA leibkondade tarbimine oli endiselt üllatavalt tugev. Millised on viimased prognoosid eurotsooni inflatsioonimäärade kohta ja kuidas USA eluasemeturg praegusele majandusolukorrale vastu peab, kommenteerib Citadele panga ökonomist Simona Striževska.
Simona Striževska
Foto: Citadele

Septembris langes inflatsiooni aastane määr eurotsoonis järsult – suvekuude enam kui 5%-lt 4,3% peale. Inflatsioonimäärade pidurdamisel mängis septembris olulist rolli soodne võrdlusbaas – elektri- ja gaasihinnad tõusid Euroopas järsult just aasta tagasi. Septembris kadus ka inflatsiooni alandavate meetmete mõju inflatsiooninäitajatele. Baasinflatsioon langes septembris 4,5% peale (augustis oli see 5,3%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077