Autor: Andre Nõmm • 23. oktoober 2023

Andre Nõmm: õilis rahvapangandus või lihtsalt massiline vargus

Lähiajalugu on täis näiteid finantsmaailmast, kus üksikud indiviidid määravad läbikukkumise, jättes hea tehnoloogia tagaplaanile, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm Äripäevas.
Finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm. Foto: Mihkel Leis

Detsentraliseeritud rahandus (DeFi) esitab väljakutseid traditsioonilisele finantssüsteemile. Plokiahelal ja nutilepingutel põhineva rahanduse eesmärk on muu hulgas välja süüa sellised traditsioonilised finantsvahendajad nagu pangad, investeerimisfirmad, aga ka kauplemisplatvormid, nagu näiteks börs ise. Netflix pealkirjastab dokumentaalfilmi GameStopi juhtumist teravalt kui „Eat the rich.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077