Autor: Tõnu Mertsina • 13. detsember 2023

Swedbanki prognoos: EKP hakkab intressimäära langetama aprillis ja jõuab 2024. aasta lõpuks 2,5 protsendini

Sel nädalal otsustavad paljude riikide keskpangad, kuidas minna edasi intressimääradega. Neljapäeval tuleb oma otsusega välja Euroopa Keskpank, millelt sel korral intressimäärade muutmist oodata ei ole. Samas ei ole keskpank tõenäoliselt veel valmis teatama, et inflatsioon on keskpikas vaates kontrolli alla saadud ja intressimäärasid võib varsti langetama hakata.
Tõnu Mertsina, Swedbanki peaökonomist
Foto: Andras Kralla

Kuigi inflatsiooni peetakse euroala majandusele üha väiksemaks riskiks, peavad paljud ökonomistid seda suuremaks probleemiks kui näiteks Ukrainas toimuva sõja, möödunud pandeemia, tarneahelatega seotud tõrgete ja riikide võimalike poliitika vigade mõjusid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077