Autor: Mihkel Kukk, KPMG küberturvalisuse teenuste juht • 22. detsember 2023

Küberturbe ekspert: IT-hügieeni ei tohi pühade ja puhkuste ajal unarusse jätta

Töö- ja vaba aja segunemine ning kaugtöö ulatuslik levik tähendavad, et ka pühade ajal võetakse vahel arvuti lahti. Eriti ärikasutajad peavad arvestama riskidega, mis kaasnevad kontorist väljas töötamisel.
KPMG küberturvalisuse teenuste juht Mihkel Kukk
Foto: KPMG Baltics

Kontorist väljas tuleb avaliku ja turvamata wifi-võrgu asemel kasutada kas mobiiliandmesidet või VPN-ühendust, mis ei luba võõrastel netiliiklust jälgida. Samuti on mõistlik sülearvuti kõvaketas krüpteerida. Telefonis tuleb kasutada nii ekraanilukku, krüpteerimist kui ka kaughaldust, et vajadusel saaks seadme asukoha tuvastada või selle sisu kaugelt kustutada, et vältida andmeleket.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077