Autor: Karl Märka • 8. jaanuar 2024

Ettevõtja: mis probleemi audiitori leidmisega hädas olevate ettevõtete trahvimine või registrist kustutamine lahendab?

Detsembris sai meie ettevõte toreda jõulukingituse Tartu Maakohtult – meid ootab trahv summas 3200 eurot, kui me ei esita 2022. aasta aruannet järgmise 30 päeva jooksul. Registrite ja Infosüsteemide Keskuselt selgitustaotlusega saadud info kohaselt said sarnase trahvihoiatuse veel 20 790 ettevõtet, millest 688 on auditeerimis- või ülevaatuse kohustusega.
HOOVI Rental OÜ tegevjuht Karl Märka.
Foto: erakogu

Ma saan väga hästi aru, et aastaaruande õigeaegne esitamine on minu, kui ettevõtja kohustus. Meil oli 2022. aasta kohta aruanne koostatud juba juunikuuks, mil on aruannete esitamise tähtaeg. Me olime aga 2022. aastaga kasvanud nii suureks, et meile rakendus ülevaatuse kohustus, kuna ettevõtte varade maht ületas 2,4 miljonit eurot. Auditeerimis- või ülevaatuse kohustusega ettevõte ei saa Äriregistris aastaaruannet esitada enne, kui see pole audiitori poolt allkirjastatud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077