Autor: Meelis Šokman • 1. veebruar 2024

Summus Capital: rohelise laenu ja liisingu kõrvale on tulnud roheline üürileping

Traditsioonilise laenu ja liisingu kõrval on kanda kinnitamas rohelaenud ja -liisingud, mille eesmärk on üsna selge: energiatõhusama elamise või elektriauto soetamise soodustamine. Kui mõisted „rohelaen“ ja „roheline liising“ on juba võrdlemisi levinud, siis „roheline üürileping“ on paljude jaoks uus kontseptsioon.
Meelis Šokman, Summus Capitali kõneisik jätkusuutlikkuse teemal
Foto: Summus Capital

Rohelised üürilepingud toovad olulise muutuse kinnisvarasuhte olemusse – need tähistavad kahe osapoole pühendumist jätkusuutlikele tegevustele. Jah, tegevustele, mitte pelgalt sõnadele ja loosungitele. Kui paljud ettevõtted endiselt vaid räägivad jätkusuutlikkusest, siis rohelise üürilepingu sõlminud ettevõtted peavad ka vastavalt tegutsema, sest lepingutingimused sisaldavad kestlikkuse eesmärke ja tavasid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077