Autor: Finantsuudised.ee • 21. märts 2024

Eamets: aprillis EKP intressilangetust ei tule, see võib isegi juhtuda alles sügisel

Bigbanki peaökonomist Raul Eamets.
Foto: Andras Kralla
Kommenteerides infot värskeimast Euroopa tööstussektori ostujuhtide indeksist (PMI) ütles Bigbanki peaökonomist Raul Eamets, et kõige varasem baasintressi langus võib eurotsoonis aset leida juunis.

PMI indeks võtab Eametsa sõnul kokku sektori ootused lähitulevikuks, vaadatakse uusi tellimusi, varude seisu, tootmist, tarnijate pakkumisi ning tööturu seisundit. „Üldine Euroala PMI indeks näitab kerget olukorra paranemist märtsis võrreldes veebruariga. Samas riigiti on tulemused erinevad, Prantsusmaal olukord natuke halvenes ja Saksamaal natuke paranes. Mõlemas riigis jääb indeksi väärtus alla 50, mis tähendab, et ollakse siiski nö languse või kokkutõmbumise faasis,“ märkis Bigbanki peaökonomist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077