Autor: Raul Eamets • 26. märts 2024

Raul Eamets: järgmisel aastal tõuseb keskmine palk ainult 4,6 protsenti? Ei usu

Teisipäeval avaldas Eesti Pank uuendatud majandusprognoosi ja selgus, et praegu tehtud prognoosid madalamad, kui need, mis tehti detsembris. Detsembris välja käidud 0,4% majanduslanguse asemel pakutakse Eestile sellel aastal 0,6% majanduslangust.
Bigbanki peaökonomist Raul Eamets
Foto: Andras Kralla

Sarnaseid prognoosi langetusi näeme ka oma peamiste kaubanduspartnerite juures Põhjamaades ja Saksamaal. Läti ja Leedu majandustele prognoositakse selleks aastaks kasvu – tõsi kasvunumbrid on natuke madalamad kui need olid talvel välja öeldud ootustes.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077