Autor: Paavo Truu • 7. juuni 2024

Coop Panga finantsjuht: pikki äriplaane tehes võiks arvestada keskpanga baasintressiga 3%

Eile andis Euroopa Keskpank teada, et langetab baasintressimäära 0,25 protsendipunkti võrra. Tegemist oli viie aasta jooksul esimese korraga kui Euroopa Keskpank (EKP) intressimäärasid langetas ning turuosalised ootasid seda juba pikemat aega.
Coop Panga finantsjuht Paavo Truu
Foto: Sergei Zjuganov

Keskpanga otsustel on tuntav mõju kapitaliturgudele ja pankadevaheliste tehingute intressidele, st euriborile. Siin on aga oluline tähele panna, et turud on seekordse 0,25% intressikärpega juba varasemalt arvestanud ehk suuremat muutust euriboris me EKP seekordse otsuse tagajärjel kohe ei näe.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077