Autor: Sofia Kirsimaa • 13. juuni 2024

Inkassofirma juht: inkassoturule jääb alles maksimaalselt viis firmat

Riigikogu poolt vastu võetud krediidiinkassode ja -ostjate seaduseelnõu jõustumisel jääb eeldatavalt järgmisest aastast Eesti turule alles kuni viis inkassofirmat.
Võlgade menetlemisega tegeleva ettevõtte GS Core juht Sofia Kirsimaa

Uus seadus reguleerib krediidilepingutega tegelevaid inkassofirmasid ning viib nende tegevuse Finantsinspektsiooni kontrolli alla. See seadus on kindlasti vajalik, et tagada inkassoturu suurem läbipaistvus ja luua parem kaitse ka tarbijate õigustele. Laenuvõlgade sissenõudmine ei ole varasemalt olnud Eestis piisavalt reguleeritud, millest on mõjutatud eelkõige võlgnikud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077