Autor: Lenno Uusküla • 2. juuli 2024

Lenno Uusküla: Eestis on vaja tõsiselt tööd teha selle nimel, et hinnad ei tõuseks

Eesti jätkus juunis väike hinnatõus. Selle aasta juunis olid ühtlustatud tarbijahinnad 2,8 protsenti kõrgemad aasta varasemast. Võrreldes maikuuga kasvasid hinnad 0,5 protsendi võrra, aga kuna juunis ongi tavapäraselt hinnad kõrgemad, siis välja jättes aastasiseseid kõikumisi oli hinnatõus maiga võrreldes 0,2 protsenti.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla
Foto: Liis Treimann

Suuri muutuseid juunikuistes hindades ei olnud. Kuid veidi kallim oli juunis keskmine päevane elektri hind. Maailmaturul on sellel aastal olnud tõusmas vaikselt ka toiduainete hinnad, mis vahepeal langesid peaaegu 2021. aasta alguse tasemele.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077