Anu Lill • 22 oktoober 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Üle poole pankadest maailmas on liiga nõrgad, et elada üle majanduskriis

Üle poole pankadest kogu maailmas pole majanduslikult elujõulised uue kriisi üle elamiseks, kuna nende omakapitali tootlus ei ole suutnud sammu pidada kuludega, selgub McKinsey & Co konsultatsioonifirma esmaspäeval avaldatud raportis, kirjutab Bloomberg.

BB&T ja SunTrust pankade ühinemine 2019 aasta alguses on suurim USA pankade ühinemine pärast finantskriisi ja edasine trend panganduses, et mitte jääda alla uutele fintech ettevõtetele.  Foto: Zumapress / Scanpix

Et astuda vastu järgmisele majanduslangusele tuleks pankades kiiremini arendada tehnoloogiaid ja ühinemise abil mastaabisäästu saada veel praegu kui majandustsükkel on oma hilises arengujärgus. "Usume, et oleme hilises majandustsüklis ja pangad peavad nüüd julgelt tegutsema, sest nad pole eriti heas vormis," ütles McKinsey vanempartner Kausik Rajgopal intervjuus. "Hilistsüklis ei saa keegi endale loorberitele puhkamist lubada."

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077