Autor: Anu Lill • 22. oktoober 2019

Üle poole pankadest maailmas on liiga nõrgad, et elada üle majanduskriis

Üle poole pankadest kogu maailmas pole majanduslikult elujõulised uue kriisi üle elamiseks, kuna nende omakapitali tootlus ei ole suutnud sammu pidada kuludega, selgub McKinsey & Co konsultatsioonifirma esmaspäeval avaldatud raportis, kirjutab Bloomberg.
BB&T ja SunTrust pankade ühinemine 2019 aasta alguses on suurim USA pankade ühinemine pärast finantskriisi ja edasine trend panganduses, et mitte jääda alla uutele fintech ettevõtetele.
Foto: Zumapress / Scanpix

Et astuda vastu järgmisele majanduslangusele tuleks pankades kiiremini arendada tehnoloogiaid ja ühinemise abil mastaabisäästu saada veel praegu kui majandustsükkel on oma hilises arengujärgus. "Usume, et oleme hilises majandustsüklis ja pangad peavad nüüd julgelt tegutsema, sest nad pole eriti heas vormis," ütles McKinsey vanempartner Kausik Rajgopal intervjuus. "Hilistsüklis ei saa keegi endale loorberitele puhkamist lubada."

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077