Autor: Anu Lill • 26. juuni 2020

Kuidas keskmise palga saajana kinnisvaraportfelli ehitada

Kinnisvaraomanikud on rikkamad, kui need, kellel pole kinnisvara, seetõttu on igal inimesel, kes tööelu alustab ja stabiilset palka saab, mõttekas varakult oma esimene kodu osta ning soovi korral edasi areneda kinnisvarainvestoriks. Pildil näidisena Tallinna kesklinna lähistel 67 000 eurot maksev ühetoaline müügis olev korter, mis sobib nii esimeseks koduks kui ka investeeringuks.
Foto: ekraanitõmmis
Raamatu „Rikas isa, vaene isa“ autor ja kinnisvarainvestor Robert Kyosaki ütleb, et oma kodu pole mitte investeering, vaid kulu. Eestis, kus pole kinnisvaramaksu ja riik soodustab mitmel moel oma kodu ostmist, peaks see olema kinnisvaraportfelli kõige esimene ost.

Kinnisvaraomanikud maksavad Eestis ainult maamaksu (v.a juhul, kui nad on sellele elamispinnale sisse registreeritud), mis on suhteliselt väike ka kallimates piirkondades.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077