Autor: Finantsuudised.ee • 12. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks ja kes peaksid kasutada tehisintellekti?

Sarnaselt inimesega on tehisintellekti jaoks oluline sisend, millest sõltub, kas tehisintellekt teeb kallutatud otsuseid, ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis Microsoft Eesti juht Mart Mäe.

Saatejuhi küsimuse peale, kas mõnda inimest võib tehisintellekt hakata diskrimineerima, kui ta ei mahu kindlate parameetrite sisse, ütles Mart Mäe, et tehisintellekt käitub ratsionaalselt.

Mart Mäe esineb Pärnu Finantskonverentsil "Kasvame põhjatäheni!" 11.-12. aprillil 2019.

"Kui anname tehisintellektile kvaliteetseid andmeid, siis tundeid tal ei ole," rõhutas Mäe. "Tal ei ole mälu, et keegi ütles talle kunagi midagi halvasti või et talle mingi organisatsioon ei meeldi. Ta pigem teeb väga ratsionaalseid otsuseid - kui tal on hea andmestik ja hea mudel, siis ta teeb neutraalseid otsuseid."

Mäe sõnul võib tehisintellektil jääda puudu küll inimlikkusest, kuid ta ei eelista, vaid ütleb, mis on parim valik.

Samuti saab saatest kuulata pikemalt, miks maksab Äripäeva Palga TOPi võitnud Microsoft Eesti nii suurt töötasu ja kui palju kasutab ettevõte välistöötajaid.

Kuula saadet Microsoft Eesti juhi Mart Mäega alates 39. minutist.

Saatejuht on Hando Sinisalu.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077