Autor: Villu Zirnask • 26. jaanuar 2024

Verstoni finantsjuht: tehisaru kui töövahendi selge pluss on interaktiivsus ja kohene tagasiside

Jarmo Liiver
Foto: Raul Mee
Tee- ja taristuehitaja Verston finantsjuht ja juhatuse liige Jarmo Liiver, kes esineb Pärnu Finantskonverentsil teemal „Kuidas ma kasutan tehisaru finantsjuhi töös?“, räägib sissejuhatuseks, millist tehisaru ta kasutab ja palju see maksab.

Millest me räägime, kui me räägime tehisarust finantsjuhi töövahendina? Moeteemaks muutus tehisaru ChatGPT päevavalgele tulekuga, aga neid on ju teisigi. Mida Verston kasutab?

Peamiselt oleme kasutamas ChatGTP-d. Tehisaru kui töövahend Verstonis on aidanud teha järgmisi asju:

• küsimused/vastused ehk tööriist erinevate stsenaariumite analüüsimiseks otsuste tegemisel;

• protsesside parendamiseks ja dokumentide koostamise automatiseerimiseks. Kasutame erinevate mustandite koostamiseks, näiteks lihtsamad lepingud, esitlused jms;

• strateegilise planeerimise riskide valideerimine ja samuti riskimaandamise plaani koostamisel erinevate võimaluste analüüsimiseks;

• katsetamisel on ka finantsandmete analüüsimisel tehisintellekti abi kasutamine.

Tehisaru selge pluss on interaktiivsus ja kohene tagasiside. See aitab saada kohest vastust keerulistele päringutele, aidates seeläbi kaasa tõhusamale otsustusprotsessile.

Verstonis oleme seadnud eesmärgiks kasvu ja kuna soovime teha seda oluliselt keskkonnasäästlikumalt, siis tulevikus planeerime veelgi enam integreerida tehisaru oma äritegevusesse. See hõlmab uute tehnoloogiliste tööriistade kasutuselevõttu ja olemasolevate protsesside optimeerimist, et tõhustada meie tegevust ja püsida finantsvaldkonna uuenduste esirinnas.

Kui kulukas see on? Kas midagi päriselt kasulikku saab tehtud ka tasuta versioonidega või tõsiseks tööriistaks need ei kõlba ja peab ikka tasulised ostma? Mis suurusjärgus summadega peab arvestama, kui soovida ettevõte korralikult ära „tehisarustada“?

Lahenduste maksumus varieerub sõltuvalt vajadustest ja rakenduse ulatusest. Kuigi on olemas tasuta versioone, mis pakuvad piiratud funktsionaalsust, oleme Verstonis leidnud, et täpsemad ja kohandatud lahendused nõuavad investeeringuid.

Tasuta ja tasulise versiooni vahet oskab väga hästi selgitada ka tehisaru ise :-).

Arvestades seda, et soovime integreerida tehisaru ka meie finantsjuhtimissüsteemidesse, võivad kulud ulatuda mõnest tuhandest kuni mitmekümne tuhande euroni.

Jarmo Liiver esineb Pärnu Finantskonverentsil 18. aprillil.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077