Autor: Paavo Siimann • 5. aprill 2023

Kestlikkuse aruanne pole tubliduse võistlus

Käesoleva aasta alguses jõustus kestlikkuse aruandluse direktiiv. Kestlikkuse aruande standardid on aga alles koostamisel, mis tekitab ettevõtetes segadust.
Vasakult Priit Kappak, Paavo Siimann, Marika Taal ja Merilin Iital.
Foto: Andras Kralla

Standardeid on palju, kuid kõik standardid ei kohaldu kõigile. „Aruanne peab sisaldama vaid olulist informatsiooni,“ selgitas Marika Taal. "Finantsuudised fookuses" saates räägitakse, mis vahe on kestlikkusel, jätkusuutlikkusel ja ESG tähendustel ning mis on selle kõige eesmärk?

Saatekülalised selgitavad, miks on oluline vaadata numbrite taha, mitte võrrelda lihtsalt ettevõtete CO2 andmeid. „See pole selline tubliduse võistlus, et sa pead kohe iga nõudepunktiga vastavuses olema,“ rääkis Merilin Iital LHVst ning lisas, oluline on hakata mõtlema oma ettevõtte mõjudele. Oluline on teadmine, et kui mõjusid ei hinda, siis ühel hetkel võib see hakata kahjustama äri konkurentsivõimet ning pangalaenu või riiklike toetuste saamist.

Stuudios arutlevad Rahandusministeeriumi rahandusteabe poliitika osakonna nõunik Marika Taal, LHV Pank jätkusuutlikkuse spetsialist Merilin Iital ja Tallinna Vesi jätkusuutlikkuse juht Priit Kappak. Saadet juhib Paavo Siimann.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077