Autor: Viivika Rõuk • 19. juuli 2023

Maksejõuetuse advokaat: ettevõtted venitavad pankroti väljakuulutamisega liiga pikalt

Advokaadibüroo Cobalti maksejõuetuse õiguse valdkonna kaasjuht Annika Peetsalu hinnangul jäävad pankrotistunud ettevõtete juures suurteks kaotajateks sageli võlausaldajad.
Advokaadibüroo Cobalt maksejõuetuse õiguse valdkonna kaasjuht Annika Peetsalu

"Võlausaldajad saavad pankrotimenetluses väga väikeses osas oma nõuded rahuldatud. Eriti puudutab see pandiga tagamata võlausaldajaid," lausus Peetsalu Äripäeva hommikuprogrammis. Pandipidajate ehk reeglina pankade positsioon on pankrottides parem, kuid ülejäänud on tihtipeale sunnitud leppima piskuga, ütleb Peetsalu.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077