Autor: Paavo Siimann • 13. detsember 2023

Digitargad ettevõtjad saavad peagi aruanded riigile esitada null minutiga

Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK) töötab mitme projekti kallal, et muuta ettevõtjate elu lihtsamaks ja ettevõtluskeskkonda läbipaistvamaks. Üks nende peamisi eesmärke on null- ehk andmepõhise aruandluse kasutuselevõtt alates 2025. aastast.
Paavo Siimann (vasakul), Aleksandr Beloussov ja Tambet Artma.
Foto: Andres Laanem

Selle süsteemi kaudu saab maksu‑, statistika- ja aastaaruandeid riigile edastada ajakuluta. „Finantsuudised eetris“ saates käsitletakse, kuidas ettevõtjad saavad selleks muudatuseks valmistuda, ning jagatakse nõuandeid raamatupidamisbüroodele ja tarkvarapakkujatele.

Lisaks arendatakse kasutajasõbralikumaks e‑äriregistrit. Juba on võimalik alla laadida avaandmeid, paraneb andmete visualiseerimine ja lisandub ärinime broneerimise funktsioon. Kuid on oodata veelgi muudatusi.

Stuudios vestlevad RIK‑i teenuste arenduse valdkonna nullaruandluse tiimi juht Aleksandr Beloussov, äriregistri tiimijuht Tambet Artma ja saatejuht Paavo Siimann.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077