Autor: Finantsuudised.ee • 29. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ECOMMPAY pakub ühtset makselahendust Yandex.Taxi jaoks Eestis

Yandexi takso
Foto: shutterstock.com
Rahvusvahelise makselahenduse pakkuja ja krediitkaarditehingute aktsepteerimise teenuse pakkuja ECOMMPAY on välja töötanud kohandatud tehnoloogilise makselahenduse Yandex.Taxi jaoks, mis võimaldab takso tellimisteenusel töödelda oma klientide elektroonilisi makseid. See lahendus toimib kümnes Euroopa, SRÜ ja Aasia riigis.

Vastavalt Yandex.Taxi ja ECOMMPAY andmetele kasutavad nende riikide seas, kus saab taksosõidu eest maksekaardiga tasuda, seda võimalust kõige sagedamini Eesti elanikud. Siin kasutas sularahavaba arveldust Yandex.Taxi taksodega sõitmise eest tasumisel 70% klientidest. Teisel kohal on Läti – 58%. Kolmandal kohal on Soome, kelle näitaja on 50%. Moldova kasutab taksosõidu eest tasumiseks maksekaarti 11% klientidest, Serbias 13%. Kõige vähem kasutavad maksekaarti Kõrgõzstani elanikud, kuid ka seal kasvab kaardimaksete osakaal stabiilselt. Keskmiselt kasvab sularahavabade arvelduste osakaal riikide lõikes igas kuus 2–3 protsendipunkti.

Eelistused kaardimakseteks kasutatavate Visa või Mastercardi maksekaartide osas on samuti erinevad. Nii on saanud Kõrgõzstanist riik, kus on teostatud kõige rohkem makseid Visa maksekaardiga, aga maksekaardi Mastercard kasutamise poolest on Eesti hõivanud esikoha.

Kõigis riikides on täheldatav ühesugune tendents: kliendid, kes tellivad takso online-teenindust kasutades ja eelistavad sõidu eest tasumisel kasutada maksekaarti, kasutavad taksoteenust sagedamini kui need, kes tasuvad taksosõidu eest sularahas. Näiteks Eestis kasutavad sõidu eest maksekaardiga tasujad taksoteenust 2,5 rohkem kui need, kes kasutavad sõidu eest tasumiseks sularaha. Moldovas kasutavad maksekaardiga tasujad taksoteenust 1,7 korda rohkem kui need, kes tasuvad sularahas.

Rahvusvahelise makselahenduse pakkuja ja krediitkaarditehingute aktsepteerimise teenuse pakkuja ECOMMPAY on välja töötanud kohandatud tehnoloogilise makselahenduse Yandex.Taxi jaoks, mis võimaldab takso tellimisteenusel töödelda oma klientide elektroonilisi makseid. See lahendus toimib kümnes Euroopa, SRÜ ja Aasia riigis.

Lihtsustades ja täiustades kliendi kasutuskogemust, pakub ECOMMPAY sõitjatele võimalust registreerida oma kaardiandmed Yandex.Taxi mobiilirakenduses ning see kaart aktiveeritakse kõikides piirkondades, kus vastav operaator oma teenust pakub. Kliendi andmete täiendavat kinnitamist pole edaspidi enam tarvis.

Maksed sooritatakse kohalikus valuutas. See tähendab, et Eestis tehakse tehingud eurodes. Kui klient on sidunud muu valuutaga (näiteks dollaritega) maksekaardi, toimub maksmise ajal automaatne konverteerimine eurodeks vastavalt kaardi väljastanud panga hetkekursile.

ECOMMPAY kohandatav maksemudel on ühtne paljudel geograafilistel turgudel, kus Yandex.Taxi on esindatud, võimaldades operaatoril pakkuda oma teenuseid Yandex.Taxi kaubamärgi all klientidele Eestis, aga ka Moldovas, Leedus, Lätis, Serbias, Kõrgõzstanis, Valgevenes ja Gruusias, ning Yango kaubamärgi all klientidele veel mitmes riigis.

Kuna ECOMMPAY poolt väljatöötatud lahendust Yandex.Taxi jaoks saab hõlpsalt kohandada vastavalt Euroopa, SRÜ ja Aasia turgude piirkondlikele võimalustele ja piirangutele, aitab see takso tellimisteenusel kiiresti ja tõhusalt uutele aladele laieneda.

Vaata rohkem siit.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077