Autorid: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected], Tiia Nightingale, loovkirjutamise ja videoreklaamteenuste firma Taevatarkus juht • 11. detsember 2019

Kuidas leida tore firmakingitus nupukale finantsinimesele?

Siililegi selge, et finantssektoris töötamiseks peab olema eriliselt helge pea ja karge meelega. Head ja helget pead aga, mis numbrite, tabelite, finantskeskkondade ja keeruliste valemite keerdkäike peab linnulennult mõistma ja toimima nagu koorelahutaja, on vaja vahel korralikult välja puhata.

Inglastel on ütlemine: „a change is as good as a rest“ ehk vaheldus on sama hea kui puhkus. Ja kuigi aasta lõpp ja jõuluaeg on pidude ja sebimise aeg, on see alati tore vaheldus argirutiinile. Eriti tore on aga jõuludega kaasas käiv kingituste tegemise traditsioon. Siin on aga väike „aga“, sest tore on see traditsioon vaid siis, kui ise selleks korralikult ette valmistuda. Pole üldse vahva järsku avastada, et vaikselt juba saabuvad kingitused teistelt firmadelt ja klientidelt aga endal on kingitegemine kiires elutempos sootuks ununenud.

Kuna peale arvude on finantsvaldkonnas ka palju inimestevahelist soliidset näost näkku suhtlemist, siis on see üks neid ärialasid, kus endiselt loeb ka riietumisstiil. Seega, finantssektoris töötajatele oleks kindlasti väga meeldiv ja kasulik firmakingitus kaunilt tikitud logoga kvaliteetsed triiksärgid. Firma meespoolele ja klientidele kinkimiseks on suurepärane valik Eestis valmistatud disainlips, meelepärase unikaalse mustri ja sissetrükitud nimetähtede või logoga.

Eritellimisel lipsud ja sallid
Foto: Logotrade

Kuna tänases maailmas tuleb nii finants- kui muudel ärialadel ette palju reisimist, siis on väga mõistlik ja praktiline firmakingitus reisikohver või kvaliteetne korralik arvutikott. Kõigile äriinimestele ja muidu reisihimulistele sõpradele, kolleegidele ja pereliikmetele kuluvad marjaks ära ka trendikad lisatarvikutega seljakotid ja eriti ilus veel, kui need on saaja nime või firma logoga kaunistatud ning seeläbi originaalseks muudetud.

Naiste käekott on samuti kena ja vajalik kink, aga kui on tarvis väikesi soodsaid logoga meeneid, mida saaks klientidele pihku pista messidel või koolitustel, siis on selleks sobilik pisike praktiline kotinagi, millega äridaam oma käekoti saab lauaääre külge kinnitada, ning mis lisaks on väga dekoratiivne. Finantssektoris on firmakingituseks vahva saada ka üks ilus portfell, trükitud firmasümboolikaga dokumendikaaned, ehtsast nahast graveeringuga rahakott või visiitkaardihoidja. Ekstra hea on, kui juurde on lisatud elektroonilist taskuvargust välistav, RFID-kaitsega kaart või kaarditasku.

Logoga märkmikud ja mapid
Foto: Logotrade

Järeleproovitud ja toimivad reklaamkingitused on kirjutusvahendid – nii plastikust pastakad kui ka soliidsemad metallist pastapliiatsid, millele lisab taaskord lisaväärtust graveerimine. Loodussääsliku mõtteviisiga haakuvad igasugused taaskasutatud ja ökomaterjalidest tooted, näiteks kohvipurust, riisikiududest, bambusest või nisufiibrist pastakad, millele samuti saab edukalt trükkida. Pastapliiats on universaalne firmakingitus, mis sobib nii klientidele, kolleegidele kui koostööpartneritele ja seda igal puhul. Lihtsad ja praktilised plastpastakad näiteks messidel jagamiseks, metallist või ökomaterjalist kirjutusvahendid firmameeneks kontoriinimestele, eksklusiivsem ärikingitus võiks aga olla väärikas kinkekarbis luksuslik Parkeri pastapliiatsite või sulepeade komplekt.

Arvutikotid
Foto: Logotrade

Aga miks mitte moodsal ajal teha moodne nutikingitus nagu VR-prillid, nutikäekell, traadita kõrvaklapid, juhtmevaba akupank, laadimisalus või siis Bluetooth nutiadapter.

Jõulud on parim aeg kinkida ka lõhnaküünlaid ning miks mitte ka välgumihkel küünalde ohutuks süütamiseks. Kellele ei meeldiks armsate kaaslastega küünlavalgel kuuse juures istuda ja maitsvat hõõgveini juua. Hapukapsastest ja verivorstide nautimisest rääkimata.

Kingitustest teeks ilmselt paljudele rõõmu lahe logoga termostass, mis on topeltseintega ja lekkekindel. Selles saab kaasa võtta nii head kohvi kui teed või mahla ja miks mitte jõulu ajal ka hõõgveini.

Finantssektor, nagu teisedki elualad on väga mõjutatav maailmas toimuvatest muutustest. Maailm liigub hetkel justkui kahes suunas korraga – ühest küljest hävitab inimtegevus aina rohkem loodust, kuid samas üha rohkem inimesi teadvustab seda kriitilist fakti ning püüab aina loodust säästvamatele eluviisidele üle minna. See viimane suund on igati üllaks kriteeriumiks ka jõulukinkide valikul.

Kui soovite teha loodussõbraliku valiku, siis võiks selleks olla näiteks puidust seinakell või tiikpuust lõikelaud, firmakingituseks kollektiivile traditsioonilisemad, looduslikust kiudainest bambussokid sissekootud logoga, lastele sobiks lisaks muudele kingitustele ka taastöödeldud kartongist pliiatsihoidja, ärikingituseks graveeringuga pilliroost joogikõrred komplektis käsitöölimonaadidega. Pilliroost joogikõrred on Eestis valmistatud ja 100% biolagunevad ning sobivad ühtviisi hästi nii kingituseks kui igapäevaseks kasutamiseks nii tööl kui ka kodus.

Tore loodussõbralik firmakink võiks vabalt olla ka kastitäis värskeid puuvilju või ka puidust kinkekarbis õiemesi, ökolillepott meelespeaseemnetega või miks mitte kinkida firma logoga linnumaja, mille saab värvuliste rõõmuks aeda üles panna.

Pimedal ajal õues liikumiseks sobivad elu ja tervist hoidva praktilise reklaamkingitusena kõigile helkurid ja helkurpaelad, mida võib jagada eraldi või lisada juba olemasolevale kingitusele.

Maniküüritarbed
Foto: Logotrade

Ja kuna kõigil meil on peale töö ka eraelu ning kodu, siis on alati armsaks kingituseks erinevad kodukaubad ja ilutooted, nagu näiteks kosmeetikakott või maniküürikomplekt. Valik on tänapäeval tõesti lai ja võimalus originaalne olla lõputu.

Vahvaid kinke ja rahulikke pühi ning finantsedukust algaval aastal!

Loe veel firmakingituste kohta järgmistest artiklitest:

Miks iga ettevõtja peaks rohkem kasutama ärikingitusi?

Kuidas valida reklaamkingitus, mida palju kasutatakse ja märgatakse?

Lähitulevikus pakub parimaid reklaamkingitusi tehisintellekt

7 tüüpilist viga reklaamkingituste tegemisel

Miks on igal ettevõttel vaja töötajate kingituste programmi?

Firmakingituste roll turunduses ja müügis kasvab veelgi

Oled see, mida kingid, ehk mõtisklus firmakingituste teemal

Firmakingid ja meened kinnisvaraäris

Millised reklaamkingitused aitavad kasvatada äri?

Mis kasu on firmakingitustest digitaalsel ajastul?

Kingituste kuldvõtmeke kuulub sellele, kes varakult planeerib

Retk loodussõbralike kingituste maailma

Mis kasu on reklaamkingitustest digitaalsel ajastul?

Nipp, mis aitab reklaamkingituste tellimisel säästa aega ja raha

Kuidas mõõta reklaamkingituste tasuvust?

Kuidas lisada reklaamtoodetele digitaalsisu?

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077