Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 26. aprill 2021

Jedox tarkvara aitab viia planeerimise kaasaegsele tasemele!

Majandustarkvara ja BI lahenduste kasutamine on tänapäeva digitaliseerinud maailmas enesestmõistetav, aga finants- ja müügiplaneerimise eest vastutavad inimesed töötavad senini enamjaolt Exceli tabelitega. See toob kaasa pikad planeerimisprotsessid, mis tekitavad olukorra, et plaanid on valmimise ajaks juba vananenud.

Eriti keerukas on planeerimine juhul, kui on tegemist erinevates riikides asuvate üksuste, erinevate valuutade või raamatupidamisstandarditega. Aeganõudvate planeerimisprotsesside tõttu on keeruline – kui mitte võimatu – mõelda kiirele kohanemisele ettenägematute olukordadega, näiteks eriolukorra tõttu kiiresti vähenevad müügimahud või toorme hinna suured kõikumised. Turgude üha suureneva digitaliseerumise ja üleilmastumise tõttu on aga just vaja planeerimise kiirust, paindlikkust ja usaldusväärsust.

Miks tekivad probleemid ja segadused Exceli-tabelitega?

Üle 80% ettevõtetest kasutab planeerimiseks endiselt Excelit, sest need tabelid on kõigile tuttavad ja lihtsad kasutada. Kui väiksematele ettevõtetele võibki Excelist piisata, siis mitmete osakondade või planeerimisüksustega ettevõttes on plaanitabelite rohkus kerge tekkima ja eelarveprotsess seetõttu väga aeganõudev ja stressirohke.

Kui midagi muutub eelarve struktuuris, näiteks liigub mõni kaubagrupp teise üksuse alla või lisandub mõni tootekategooria, peab käsitsi muudatuse sisse viima kõikides eraldiseisvates eelarvetabelites. Samuti ei saa Excelis teha müügiplaani korraga näiteks nii koguse, käibe kui marginali kohta ja seda nii klientide, müügimeeste, toodete kui tootegruppide lõikes, nagu suuremates müügiettevõtetes vaja oleks. Tihti on keeruline ja töömahukas pognoose või plaane tegema hakates isegi tegelikke müüke aluseks võtta, kuna allikad ei pruugi olla Exceliga automaatselt ühendatavad, rääkimata müügi- või tootmisplaanide või finantseelarve seostatud automaatsest koostamisest. Väga tavaline on see, et samu numbreid peab üha uuesti erinevatesse tabelitesse sisestama, vead on kerged tekkima ja lihtsam on eelarvekorrigeerimised pigem tegemata jätta.

Jedoxi ettevõtteülene planeermisplatvorm on parim abimees kiirete otsuste tegemiseks

Foto: Maigi Peeduli

Jedox on ettevõtteülene pilvepõhine eelarvestamise-, planeerimise- ja prognoosimise platvorm, mis lihtsustab planeerimisprotsessi ja loob koostöötava, kontrollitud keskkonna nii finants-, müügi- kui mistahes muude plaanide ja eelarvete koostamiseks. Jedox aitab lahti saada tüütust käsitööst ning mugavalt koostada müügiplaane, võttes aluseks eelmiste perioodide tegelikud tulemused otse majandus- või BI tarkvarast ning neid erinevate automaatkäsklustega lihtsasti kasvatada või kahandada.

Ükskõik, kas on vaja plaani koostada toote-, kliendi-, osakonna või mistahes muus lõikes - iga numbrit peate sisestama vaid ühe korra ja kõik eelarved on automaatselt konsolideeritud. Samuti saate integreerida müügi- ja finantsplaanid nii, et näed koheselt, kuidas muudatused müügis mõjutavad kasumiprognoosi, kui palju peaksite suurendama tööjõudu või tellima toorainet.

Jedox on integreeritav nii Exceli kui ka muude programmidega

Jedoxi intuitiivne veebirakendus võimaldab mugavat plaanide tegemist. Andmed on hoitud seostatud kujul Jedoxi andmebaasis, nii saate erinevate Excelite asemel ühtse mitmedimensioonilise planeerimislahenduse. Kui aga Excel on nii koduseks saanud ja sellest veel looduda ei taha, siis Jedoxi ExcelPlus lähenemine võimaldab teil töötada otse paindlikkus Exceli keskkonnas, kasutades kõiki selle häid omadusi, samas olles ühendatud Jedoxi andmebaasiga. Nii ei ole mitmed Excelid laiali erinevates osakondades, vaid on olemas ühtne andmebaas ja kõik omavad selle viimast versiooni. Üks 21. sajandi Excel kogu ettevõtte jaoks, kas pole tore!?

Ja nagu sellest oleks veel vähe – Jedoxi Assisted Planning ehk AI-toetatud planeerimismudel aitab teil automatiseerida kogu planeerimise protsessi! Ja seda sama täpselt, kui teeksite seda ise.

Jedox on integreeritav kõigi levinud BI platvormide, majandustarkvarade ja muude andmeallikatega seega ei ole oluline, millist tarkvara te juba kasutate. Jedoxil on olemas valmis nii-öelda „pistikud“ valdavale enamusele meil kasutatavatest ERP-idest nagu SAP, AXA või Navision. Samuti on mugav plaane analüüsida ja võrrelda mistahes BI lahenduses, olgu see Qlik, Power BI või Tableau.

Tule Jedoxi tasuta veebiseminarile!

Kas tekkis huvi, kuidas viia oma ettevõttes planeerimine ja eelarvestamine täiesti uuele tasemele?

Tule Infovara veebiseminarile 5. mail 2021 ja vaata, kuidas Jedox saab teie planeerimislahenduse kaasaega viia! Vaata lisainfot ja registreeru siin!

Meie eesmärk on aidata kõigil Eesti juhtidel vastu võtta õigemaid juhtimisotsuseid!

www.infovara.ee

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077