Autorid: PricewaterhouseCoopers (PwC), Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 21. november 2022

Ärikonsultatsiooniettevõte PwC – paindlik ja toetav arengukiirendi

Kui veel kümmekond aastat tagasi seostusid globaalsed ärikonsultatsiooniettevõtted atraktiivsete karjääriperspektiivide, kuid samas ka konservatiivsuse ja hooajati väga pikkade töötundidega, siis täna on rõhuasetused teised.
PwC tiimi liidavad ühised väärtused.
Foto: Jakob Meier

„PwC on orienteeritud uuendustele ja innovatsioonile ja tööandjana paindlik ning inimeste vajadusi arvestav. Arengu- ja karjäärivõimaluste poolest oleme aga jätkuvalt suurepärane töökoht, kuna siin saadud teadmised ja kogemused avavad uksi nii Eestis kui ka maailmas,” kinnitab PwC Eesti personalijuht Alice Ligi.

PwC Eesti ettevõtetes töötab ligi 240 eksperti, kes pakuvad auditi, ärinõustamise, raamatupidamise, maksukonsultatsioonide ning õigusvaldkonna teenuseid. „Laiendame oma tiimi ja tegevusvaldkondi pidevalt nii uusi kolleege värvates kui oma töötajate arengusse panustades,” räägib Alice. Ta nendib, et PwC tüüpi ettevõtteid on ajalooliselt tuntud kui pikaajaliste traditsioonidega konservatiivseid organisatsioone. “Mõnikord on kohtumistel potentsiaalsete uute kolleegidega vahva näha nende üllatust, kui vaba ja sõbralik meie õhkkond tegelikult on. Ka meie igapäevatöös on toimunud suured muutused – oleme väga palju panustanud protsesside automatiseerimisse, standardiseerinud selleks sobivaid tegevusi ja suunanud järjest rohkem ülesandeid robotitele.”

Need muudatused on kaasa toonud ka vajaduse investeerida senisest veelgi enam oma töötajate koolitamisse – näiteks kui varem pidid uued kolleegid auditi projektijuhi rolli kasvamiseks mitu aastat kogemusi omandama, siis nüüd jõuavad nad selle eesmärgini oluliselt kiiremini. Arenguteel on igale PwC töötajale toeks isiklik karjääri-coach, kelle nõuanded aitavad parimaid tulemusi saavutada. „Meie soov on, et kõik kolleegid saaksid oma töös rakendada oma täit potentsiaali ja tunda eduelamust jõukohastest väljakutsetest,” sõnab Alice.

Kogenud karjääricoachid aitavad PwC töötajail parimaid tulemusi saavutada.
Foto: PricewaterhouseCoopers (PwC)

Muuhulgas aitavad automatiseeritud lahendused järjest enam leevendada hooajaliselt kasvavat töökoormust, mis omakorda loob töötajatele paremaid võimalusi enda jaoks sobiva tasakaalu leidmiseks. “Mõistlik töökoormus ja oma töö tähenduse tajumine aitab kindlasti kaasa nii suuremale efektiivsusele kui ka vaimse ja füüsilise tervise hoidmisele. Tasakaal on meie jaoks väga oluline,” rõhutab Alice Ligi.

Pidev areng on lahutamatu osa tööelust

Eestis enam kui 30 aastat tegutsenud PwC kontorid asuvad 152 riigis ning PwC organisatsioonis töötab kokku ligi 328 000 inimest. Töötajate jaoks tähendab selline võrgustik tohutut hulka oskusteavet, mis on vaid kiire sõnumi või kõne kaugusel ning mis võimaldab pakkuda oma klientidele maailmatasemel lahendusi ja samas ise pidevalt areneda. Lisaks võib karjäär PwC-s anda võimaluse saada arendavaid kogemusi ka mõnes teises kontoris üle maailma ja paljud PwC kolleegid on aastate jooksul seda võimalust ka kasutanud.

Projektipõhine töö käib PwC-s tihti erinevate valdkondade ekspertidest koosnevates meeskondades, mis võimaldab veelgi laiapõhjalisema know-how kombineerimist. Oma ala ekspertidelt õppimine on väga inspireeriv, viies vahel ka ettevõttesiseste karjääripööreteni. „Meie keskkond toetab kindlasti pidevat õppimist, olgu siis töö käigus või läbi kaasaegsete koolituslahenduste. Uusi teadmisi võib omandada nii erialastel koolitustel kui mõnel muul enda jaoks põneval teemal, ESG-st kuni ärivõimalusteni metaversumis,” jagab Alice.

Karjäär PwC-s annab võimaluse töötada erinevate valdkondade ekspertidest koosnevates meeskondades.
Foto: PricewaterhouseCoopers (PwC)

Võimalus luua ühiskonnas positiivset muutust

PwC on läbi aastate panustanud oluliselt ka professionaalse järelkasvu arengusse. Tehakse koostööd ülikoolide ja tudengiorganisatsioonidega ning toetatakse stipendiumitega tudengeid, keda huvitab oma tööalase tuleviku sidumine mõne ärikonsultatsioonivaldkonnaga. Kõige väärtuslikum on kindlasti sisukate praktika- ja töövõimaluste pakkumine juba ülikooli kõrvalt. PwC töötajad pääsevad juba oma karjääri varajases etapis paljude ettevõtete n-ö tagatubadesse, saavad põhjaliku ülevaate erinevate majandussektorite toimimisest ja loovad tulevikuks väärtuslikke kontakte. Värskelt ülikooli lõpetanud võrdlevad oma esimest kuut kuud PwC-s lausa teise bakalaureusekraadi omandamisega. Noorte endi sõnul meeldib neile, et nad saavad teha „päris tööd“, panustada olulistesse projektidesse ja tunda end võrdsena teiste kolleegide seas. Ja enamik praktikantidena alustanuid jäävad PwC-sse ka püsivalt tööle.

PwC-ga liitujad pole siiski sugugi mitte ainult tudengid. „Me ei sea piiranguid hariduse ega varasema kogemuse osas, küll aga peame tähtsaks, et meie väärtushinnangud ühtiksid – oleme väärikad, üksteisest hoolivad meeskonnamängijad, kes usuvad, et igale olukorrale on lahendus, ja kelle jaoks on oluline, et looksime oma tegevusega ühiskonnas positiivset muutust,” toob Alice välja peamise.

Fun ei tohi tööst kaduda!

PwC-d iseloomustab ütlus, et tööellu mahub palju enamat kui töö. Tööd tehakse pühendumusega, kuid ka fun ei tohi tööpäevast kaduda. Ettevõttes hinnatakse üksteise seltskonda ja ühiseid tegevusi – tehakse sporti, nauditakse kultuuri, tehakse bändi ja tähistatakse saavutusi hommikuni tantsides. Samamoodi nauditakse vahel ka vaikseid varahommikuid rabas või lõbusaid lauamänguõhtuid kontoris.

„Väga paljud meist on leidnud töökaaslaste seast sõbrad kogu eluks ja see ühtekuuluvustunne aitab läbi ka pingelisematest perioodidest. Tasakaalu hoidmiseks korraldame vaimse tervise seminare ja kõigil töötajail on soovi korral ligipääs psühholoogi toele,” räägib Alice. „Tunneme rõõmu ka üksteise heategudest – ulatame avatud südamega abikäe neile, kes seda väga vajavad, olgu nendeks kriisikoldes kannatavad inimesed, puuduses lapsed või koduta loomad.”

Tööl peab ka lõbus olema.
Foto: PricewaterhouseCoopers (PwC)

Tööelu PwC-s muudab veelgi nauditavamaks uhiuus kontor, mis on disainitud jätkusuutlikkust ja positiivset töötajakogemust silmas pidades. See lausa kutsub ka kodukontori mugavusi eelistavaid kolleege vähemalt mõned päevad nädalas kontoris veetma!

Tundub põnev?

Täiendavat infot PwC Eesti tegemiste kohta leiab sotsiaalmeediast ja kodulehelt www.pwc.ee. Huvi korral võta kindlasti ühendust ja uuri lisa!

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077