Autor: Coface • 22. oktoober 2023

Coface aitab suurendada ettevõtte konkurentsivõimet ning vähendab ettevõtja muret homse pärast

Enam kui viis aastat Coface teenuseid kasutanud Andrese Soolaladu OÜ juhi Andrei Kirejenkovi sõnul ei pea ta enam homse pärast muretsema, vaid võib rahulikult ettevõtte põhitegevusele ehk soola müümisele keskenduda.

Andrese Soolaladu on soola hulgimüügiga tegelev ettevõte, mis müüb aastas üle 50 000 tonni erinevat tüüpi soola ning mille aastakäive ületab 7 miljonit eurot. Andrese Soolaladu tegutseb Baltikumi ja Skandinaavia turgudel.

“Viimase 10 aasta jooksul on meie äri kiiresti kasvanud, ettevõtte müügimaht on kasvanud 5 korda ning vastavalt on kasvanud ka meie debitoorne võlgnevus,” lausus Andrese Soolaladu OÜ juhatuse esimees Andrei Kirejenkov, kes on firmat tüürinud enam kui 20 aastat.

Coface on maailma üks suurimaid kaubanduskrediidi kindlustajaid

Krediidikindlustaja Coface tegutseb ülemaailmselt ning pakub mitmeid lisateenuseid nagu võlgade sissenõudmine ja äriinfo. Enam kui 75-aastane kogemus ja tihe rahvusvaheline võrgustik on teinud Coface’ist ühe kõige kogenuma krediidikindlustuse, riskijuhtimise ja maailmamajanduse eksperdi.

Coface asutati 1946. aastal ning ettevõte alustas kauplemist Pariisi Euronext börsil 2014. aastal. Tänaseks annab Coface tööd enam kui 4000 inimesele ja teenindab umbes 50 000 ettevõtet 200 riigis.

Kaubanduskrediidikindlustus on kompleksne makseriskide juhtimise teenus, mis sobib järgmistele Eesti ettevõtetele:

1) Aastakäive on 5 ja enam miljonit eurot ning kes müüb oma tooteid või pakub teenuseid peamiselt krediiditingimustel ja B2B klientidele

2) Ettevõttel on eksportmüük

3) Ettevõtte portfellis on pidevalt uusi ostjaid, kellele nad pole varem müünud ja nendega koostööd veel teinud

Turu võrdlus:

Coface Baltimaade kogu kindlustuskäive:

2022 -> 2,248 miljardit eurot

2016 -> 0,998 miljardit eurot

Enam kui viis aastat Coface teenuseid kasutanud Andrese Soolaladu OÜ juhi Andrei Kirejenkovi sõnul ei pea ta enam homse pärast muretsema, vaid võib rahulikult ettevõtte põhitegevusele ehk soola müümisele keskenduda.

Kuna aga kõik ostjad ei ole valmis kauba eest ettemaksu tegema, hakkas Kirejenkov lahendusi otsima, kuidas tehingud kindlustada. “Kuna koos müügimahtudega kasvasid ka finantskahju riskid, hakkasin oma äripartneritelt ja tuttavatelt uurima ning otsima firmasid, kes sedalaadi kindlustusega tegelevad,” selgitas ta.

Probleemid lahendatakse tunni jooksul

Kirejenkov leidis umbes viis usaldusväärset ettevõtet ja üks neist oli krediidikindlustaja Coface. Pärast esimest meeldivat kohtumist firma esindajaga küsis ta juba hinnapakkumist. Coface pakkus parimat hinda ja kindlustustingimusi, mis oli koostöö esimeses etapis määrav hetk. Sellest ajast saati on kahe firma koostöö kulgenud positiivses suunas. Ettevõtja sõnul lahendab Coface esilekerkivad probleemid kiirelt ja kvaliteetselt – sageli kõigest tunni aja jooksul.

Eesti riskijuhtimise turuülevaade
Lisaks riigi omandis olevatele kaubanduskrediidiriski teenusepakkujatele katavad Eesti turgu mitmed rahvusvahelised tegijad. Coface, koos teiste rahvusvaheliste riskijuhtimisteenuste pakkujatega, on globaalne ekspert nii kohaliku kohaloleku kui ka sügavate lokaalsete teadmistega. Coface klientidel on võimalus kasu saada ligi 80-aastasest riskijuhtimise kogemusest ja oskusteabest ning äririskide hindamislahendustest.

Kirejenkov märkis, et talle meeldib väga nende krediidipartneri elektrooniline keskkond, kuna seda on lihtne ja mugav kasutada. Sealt leiab päringute vastused nii ettevõtete krediidilimiidi kinnitamise kui ka sellest keeldumise kohta.

Samuti saab elektroonilises keskkonnas näha oma kindlustatud partnerite nimekirja. Nii nendest, kes on saanud krediidilimiite kui ka nendest, kellele kindlustust ei antud. Ettevõtja selgitusel annab Coface igale kliendile reitingu ja teostab pidevat finantskontrolli, mis kaitseb neid klientide võimalike rahaliste raskuste korral.

Firma konkurentsivõime on tugevnenud

“Tänu koostööle Coface'iga oleme muutunud julgemaks, mis on suurendanud meie konkurentsivõimet,” tõdes Kirejenkov. Ühtlasi on Andrese Soolalao finantsriskid maandatud. Coface jälgib pidevalt ettevõtte kindlustatud kliente ning juhul, kui mõnel kindlustatud firmal tekivad rahalised raskused, saadakse selle kohta teade. Sellise ettevõtte jaoks on krediidilimiit suletud, kuid tehingud, mis on tehtud enne krediidilimiidi sulgemist, jäävad kindlustatuks.

“Ükskõik, mis ühe või teise kliendiga juhtub, me ei pea sellepärast muretsema, mis juhtub homme. Me saame rahulikult oma põhitegevusele keskenduda,” märkis Kirejenkov.

Ta soovitab ka teistel ettevõtjatel kasutada tehingute krediidikindlustust. “Selge on see, et kindlustusselts kindlustab ainult rahaliselt tugevaid, mitte nõrku ettevõtteid. Kuid kõik võib hetkega muutuda – eriti tõenäoline on see majanduskriisides, mil ei suurene mitte ainult üksikute ettevõtete pankrotioht, vaid võimalikud on ka massilised pankrotid. Siis on krediidikindlustus eriti asjakohane,” tõdes Andrese Soolalao juht.

Andrese Soolaladu OÜ on Andrese Grupi ASi grupi tütarettevõte

Töötajaid: 6

Aastakäive: 7 mln eurot

Põhitegevus: soola hulgimüük (toidusool, tööstuslik sool, veepehmendussool, loomasool)

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077