Autor: IMG Numeri OÜ • 18. aprill 2024

IMG Numeri OÜ tegevjuht Kadri Kangur: “Soovime, et ettevõtja saaks rahulikult äri juhtida!”

IMG Numeri OÜ on Eesti üks suuremaid raamatupidamisbüroosid, kus töötab üle 40 raamatupidaja ning teenindatakse ligi 700 klienti aastas. Ettevõtte missiooniks on olla ettevõtja teejuht ning abistada kliente igal sammul oma ettevõtte raamatupidamise haldamisel.

IMG Numeri tegevjuht Kadri Kangur selgitab, et ettevõte pakub raamatupidamise ja palgarvestuse teenust ning maksukonsultatsiooni. “Nõustame ja jagame oma kogemusi finantsvaldkonnas, et meie kliendid saaksid parimaid teadmisi ja sobivamaid lahendusi. Meie meeskond on laiapõhjaline: aitame paremini planeerida äritegevust ning seada paika strateegilist koostööd. Lisaks on meil valdkondade jaoks olemas erinevad toetavad spetsialistid, kes aitavad nii seaduste tõlgendamisel kui ka majandustarkvara valikul. Suhtleme tihedalt valdkonnaga seotud erinevate tippspetsialistidega, sest meie eesmärgiks on pakkuda kliendile parimat teenust. Üheskoos koostööd tehes võid jätta raamatupidamise meie hooleks ning keskenduda peamisele – oma äri juhtimisele,” on Kadri Kanguri kinnitusel Numeri võtnud endale südameasjaks pakkuda laiahaardeliselt valdkonna teenuseid, andmata samas järele kvaliteedis.

Usaldus tekib aastatega

IMG Numeri OÜ on kohalikul valdkondlikul turul tegutsenud juba 32 aastat ehk ollakse näinud igasuguseid aegu ning kokku puututud väga spetsiifiliste teemadega.

Hurtigruten Estonia OÜ finantsjuht Anti Saluste kinnitab, et nemad on pikaajaline Numeri klient ja vastastikune usaldus ning sobivus on aastate jooksul korduvalt erinevates situatsioonides läbi testitud.

“Oleme Numeri raamatupidamisteenuste klient juba 10 aastat ning meie koostöö on sujunud väga hästi. Selle aasta alguses otsustas majasisene palgaarvestaja liikuda edasi järgmiste väljakutsete poole, nõnda tekkis vajadus kiire abi järele väljaspoolt ettevõtet ka palgaarvestuse teostamisel. Uurisime Numerist, kas nad oleksid valmis meid aitama ka ülejäänud valdkonnapõhiste teenustega ehk pakkuma täisteenust. Sealt sai alguse tihedam koostöö, millega oleme rahul siiani. Hindame omalt poolt kõrgelt seda, et protsessid on väga tõhusad, teenused kaetud ning töö õigeaegselt tehtud. Kliendina ei ole pidanud kunagi muretsema. Täna võime öelda, et kui muidu on ühe inimese ehk raamatupidaja käes nii suur osa meie töö toimimisest, mis on alati paratamatult risk, siis Numeri puhul võime kindlad olla, et riskid on maandatud ja südamerahu tagatud.”

Tipptasemel oskused ühest kohast – mis saaks olla veel parem?

Lumi Capital COO Maris Prisko kinnitab samamoodi, et nemad otsustasid hakata raamatupidamisteenust sisse ostma, sest ettevõtte ä rimaht kasvas kiiresti ning ületas ühe raamatupidaja mõistliku töökoormuse. Samuti oli vaja erineva taseme ja oskustega teenust: lihtsamast arveldamisest – arved ja maksed – kuni keerulisemate valdkonnapõhiste teadmiste ja teenusteni välja.

„Sisseostetava teenuse pluss on see, et teenus saab koosneda erinevatest kihtidest ja oskustest. Osutame professionaalset investeeringute juhtimise teenust ning seega on meie jaoks oluline teenuse pidev ja katkematu osutamine. Ühest töötajast sõltuvalt on riskid suuremad töö katkemise osas näiteks puhkuste ja haiguslehtede ajal, seega on täisteenuse sisseostmine meile hea lahendus. Ostame sisse erinevaid teenuseid alatest tehnilistest konsultantidest ja õigusteenustest, seega on teenuse sisse ostmine meie DNA osa ehk midagi, mis on meile loomulik. Oleme koos Numeriga teinud töös palju arendusi – näiteks Erply–Moderan integratsioon, e-arved, arvete automaatne lugemine. Lisaks on hetkel käimas maksete kinnitusringi loomine. Meie koostöö heaks toimimiseks Numeriga on selged mängureeglid ning võib öelda, et see on muutnud meie tööd senisest veelgi efektiivsemaks,“ tõdeb Maris Prisko.

Muutused tulenevad vajadustest, kuid ei pruugi olla esmapilgul mugavad

Jats AS juhatuse liige Aivar Jaago meenutab omalt poolt, et nende vajadus koostööks Numeriga tekkis järgmistel põhjustel.„Tundsime mingil hetkel, et toonane olemasolev raamatupidamine ei vastanud piisavalt käesoleva aja normidele ning nõuetele ja kuna firma on pika ajalooga, siis oli see pisut "vananenud". Paraku ei olnud kõigi vajalike oskuste ja teadmistega raamatupidajat kohapeal leida võimalik ja väiksemas firmas ei oleks olnud talle ka piisavalt rakendust pakkuda. Olen ka varasemalt mõne abilisega katsetanud, aga see on pigem tehniline, mitte sisuline abi olnud. Võib ka öelda, et raamatupidamisega tegelesin varasemalt ise muude tööde kõrvalt, aga ajaliselt oli see muutunud koormavaks. Tajusin mingil viisil, et selline olukord ei ole pikalt jätkusuutlik. Samas soovisin olla jätkuvalt igal ajal, mitte ainult kord aastas, kursis firma oluliste majandusnäitajatega. Ja loomulikult oli oluliseks nüansiks soov vabastada ennast igapäevasest raamatupidamisest ning saada seeläbi rohkem aega muu vajalikuga tegelemiseks. Numeriga oleme seda kõike saavutanud,” tõdeb ta.

Aivar Jaago tõdeb, et Numeri soovitusel tuli sisse viia siiski muutusi. “Vahetasime neile kliendiks tulles majandustarkvara. Täna pean tõdema, et see oli küll raske otsus ja töömahukas juurutusprotsess, aga ainuõige valik. Meie firma näitel saan öelda, et kogu raamatupidamise üleandmine võtab aega ühe majandusaasta koos aastaaruande koostamisega. Tänaseks on see aeg läbitud ja kõik on mugav, efektiivne, kiire ning toetav igal sammul. Oleme väga rahul!”

Ta lisab: “ Mida oskan teistele soovitada: kui piisab kord kuus või aastas firma tulude-kulude kokkulöömisest, siis ei ole vast tarvidust büroo poole täisteenuse sisseostmiseks pöörduda. Kõigil ülejäänud juhtudel on see kuluefektiivne igal moel, sest tagatud on kõik: seadustele vastav raamatupidamine, maksuarvestus, personali- ja palgaarvestus, suhtlemine riigiasutustega, juriidiline abi ehk kõik tööks vajalik.”

Vaata ka www.numeri.ee

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077