Autor: IMG Numeri OÜ • 24. mai 2024

Ettevõtte töötajad on väärt kvaliteetset ja kiiret palgaarvestust

IMG Numeri tegevjuht Kadri Kangur kinnitab, et ettevõte pakub juba veerandsada aastat oma klientidele raamatupidamise ja palgaarvestuse teenust ning maksukonsultatsiooni. Lisandunud kliendibaas annab märku, et seda osatakse hinnata, sest teenust sisse ostes sujub palgaarvestus paremini. Ja seda on ometi ettevõtte töötajad väärt.
IMG Numeris on kokku saanud pikaajaliste kogemustega palgaarvestuse professionaalid ning osakonda juhib palgateenuste juht Helen Loss.

IMG Numeri juhi Kadri Kanguri sõnul on neile teenuse pakkumisel oluline lisaks kvaliteedile ka järjepidevus: „Meie eesmärgiks on tagada, et klientidel oleks südamerahu. Et nad saaksid keskenduda oma põhitegevusele, ettevõtte juhtimisele, kasvatada kasumit ning suurendada käivet. Lojaalsed ja hästi tasustatud töötajad on iga eduka ettevõtte suurim kapital ja selleks, et töötajad oleksid rahul ning et neid hoida, oleme professionaalse palgaarvestusega oma klientidele igati toeks.“

Rahast ei räägita, aga peaks

Kadri Kanguri sõnul on raha veel tänaseni tundlik teema, seda nii ettevõtluse kui ka töötaja vaatenurgast. „On elementaarne, et töötajate palkade arvestamisel tuleb olla ülimalt hoolas ja täpne. Samas on see vaid üks osa igakuisest raamatupidamisvaldkonna tööst. Palgaarvestus on kindlasti selline töölõik, mida on võimalik osta üsna lihtsalt sisse teenusena. Just seetõttu oleme Numeris kokku pannud pikaajalise kogemusega palgaarvestuse professionaalidest koosneva meeskonna, mille eestvedaja on palgateenuste juht Helen Loss,“ kirjeldab Kadri Kangur.

„Rõõm on tõdeda, et soov osta palgaarvestuse teenust sisse on kasvutrendis – ju siis on ka kliendid saanud aru, kui palju aja- ja energiaressurssi selle väljastpoolt sisse ostmine tegelikult toob,“ tõdeb Helen Loss. Ta sõnab, et omalt poolt ollakse täheldanud, et kliendid on välja toonud palgaarvestuse teenuse sisseostu eelistena teenusepakkuja pädevuse ja teenuse tugeva kvaliteedi, samuti hinnatakse teenuse järjepidevust ja jääb ära pidev mure, et vajaduse tekkides peaks tegelema töötaja puhkuste ja haiguste asendamisega.

„Ühtlasi on palgaarvestuse teenuse sisseostu puhul tagatud suurem konfidentsiaalsus ja kindel saab olla, et teenust pakkuva ettevõtte kaudu ei leki palgaandmed. Tagatud on, et isikuandmeid töödeldakse nõuetekohaselt ja oleme omavahel klientidega kokku leppinud igapäevatöö hõlbustamiseks selged infovahetuse kokkulepped. Kindlasti on oluline ka teenuse sisse ostmisega kaasnev kulude kokkuhoid, millest ei saa üle ega ümber,“ on IMG Numeri palgateenuste juhi sõnul kliendid avastanud, kui suure muutuse toob palgaarvestuse teenuse sisseost kogu ettevõtte töö igapäevadünaamikale.

Kindlus rahaasjade kontrolli üle on edu võti

Ka kliendid kinnitavad omalt poolt, et teadmine, et ettevõtte rahaasjad on kindlates kätes, kaalub üles palju. Selle tõdemuseni on jõutud reeglina oma kogemuste baasil ning peale teistsuguse töövoo katsetamist.

Vink Group Eesti finantsjuht Helve Kask kinnitab omalt poolt, et Vink Groupi poliitika on kõikides grupi ettevõtetes palgaarvestust sisse osta. „Kasutame IMG Numeri teenuseid 2023. aastast. Tol hetkel tegime väga põhjaliku eeltöö ja võtsime erinevaid pakkumisi lausa viielt erinevalt palgaarvestusteenust pakkuvalt ettevõttelt. IMG Numeri kasuks sai otsustatud nende senise teenusepakkumise usaldusväärsuse, paindlikkuse, kogemuse ja pakutava hinna baasil. Meie jaoks on palgateenuse sisseostmisel kindlasti oluline teenuse usaldusväärsus, et saame neilt alati kiired vastused küsimustele, nad reageerivad alati kiiresti, tagatud on täpsus ja üleüldiselt meeldiv ning sujuv koostöö,“ on Helve Kask senise koostööga äärmiselt rahul ning kinnitab, et elu on näidanud, et sel hetkel sai tehtud ilmselgelt õige otsus hakata teenust sisse ostma, sest valdkonnapõhine kompetents on ülioluline.

Töö sujub ja saame asjadest ühtemoodi aru – mida veel tahta!

Ka Viking Grupp Eesti juht Jaanus Zovo tõdeb sama, sest palgaarvestuse teenust ollakse kasutanud juba pikemat aega, täpsemalt 2018. aastast. „Viking Grupp otsustas sel ajal koondada raamatupidamise ühte üksusesse Bulgaarias Plovdivis. Esialgu kasutasime Merit Palk teenust, aga kui Merit andis teada, et nemad sulgevad palgaarvestuse 2023. aasta märtsis ning keskenduvad ainult tarkvaraarendusele, siis alustasime uue palgaarvestusteenuse pakkuja otsinguid. Kolme kandidaadi osas, kellega suhtlesime ning kelle vahel valikut teha püüdsime, jäi sõelale IMG Numeri,“ meenutab ta toonast otsustamisprotsessi.

Jaanus Zovo kinnitusel saadi peamiselt taustainfot internetist ja teistelt raamatupidajatelt, kes on olnud ettevõttes varem ametis ja kes endiselt selles valdkonnas töötavad. „Valik sai tehtud peale veebikoosolekuid meie GBS üksuse ja IMG Numeri inimestega. Lõpliku valiku tegi GBS tulenevalt koosolekult saadud tagasiside põhjal, sest eelnev koostöökogemus IMG Numeriga meil puudus. Täna võime öelda, et risk oli seda väärt!“ möönab ta.

„Lisaks on Viking Groupi jaoks oluliseks väärtuseks raamatupidamisteenuse vastavus Eestis kehtivatele reeglitele, et õigeaegselt oleksid tasutud kõik maksud ning eeskirjade ja seadustega kaasnevad muudatused oleksid aegsasti kooskõlastatud GBS üksusega Bulgaarias. Täiendavalt saab GBS IMG Numerilt infot TSD ja KMD deklaratsioonide täitmise kontrolli osas. Täna võime öelda, et meie koostöö on sujunud kenasti ja loodame, et jätkub samas vaimus ka edaspidi. Meie jaoks on oluline rahaasjade korrasoleku kindlustunne ja seda IMG Numeri oma asjatundliku suhtumise ja usaldusväärse tegevusega meile pakub,“ rõõmustab Jaanus Zovo klapi üle koostööpartneriga.

Vaata ka www.numeri.ee

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077