20. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeleton Technologies sai 15 miljonit eurot laenu

Laenulepingu sõlmijad Euroopa Investeerimispanga Poola ja Baltimaade osakonnajuht Rafal Ryback ning ettevõtte Skeleton Technologies tegevjuht ja kaasasutaja Taavi Madiberk.
Foto: Andras Kralla
Superkondensaatoreid valmistav Eesti ettevõte Skeleton Technologies sõlmis täna 15 miljoni euro suuruse laenulepingu Euroopa Investeerimispangaga.

Skeleton Technologies on varem kaasanud 26,7 miljoni euro väärtuses kapitali ning koos EIP laenuga on finantseeringu kogusumma 41,7 miljonit eurot. Finantseering annab Skeletonile võimaluse oma kliente, kelle hulka kuuluvad Saksa autotootjad, maailma juhtivad tehnoloogiaettevõtted ja Euroopa kosmoseagentuur, paremini teenindada.

Euroopa Investeerimispanga presidendi Jan Vapaavuori sõnul annab EIP laen Skeletonile korraliku rahalise tõuke kiirendamaks tootmist, teadus- ja arendustegevust ning kaubanduslikku arengut eesmärgiga turustada oma superkondensaatoreid nii Euroopas kui ka mujal maailmas. „See võimaldab ettevõttel kasutada ära oma teadmisi teadusvallas ning omandada märkimisväärne koht suure potentsiaaliga turul. Arvestades Skeletoni tipptasemel tehnoloogiat ja loodussõbralikkust, on EIP toetus sellisele Euroopa innovaatorile igati loogiline.“

Ettevõte plaanib jõuliselt investeerida tootmisse ning teadus- ja arendustegevusse, et suurendada oma konkurentsieelist komponentide tasemel. See võimaldab Skeletonil pakkuda klientidele energiasalvestussüsteemide täislahendusi. Lisaks plaanib ettevõtte Saksamaal Dresdenis avada uue tootmishoone süsinikelektroodi masstootmiseks. Nii luuakse juurde kohalikke töökohti, mis on üks Euroopa investeerimiskava eesmärke.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077