21. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank ja Coop omandavad enamuse Krediidipangast

Krediidipanga peakontor Narva mnt-l.
Foto: Raul Mee
Eesti suurim jaekaubandusgrupp Coop Eesti omandab enamusosaluse Eesti Krediidipangas. Koos Coop Eestiga omandab osaluse ka Inbank, teatasid ettevõtted.

Coop omandab Krediidipangast 55%, Inbank 25%. Eesti Krediidipank jätkab tegevust praeguse nime all kuni selle aasta sügiseni, mil ettevõtte nimeks saab Coop Pank.

Tehing toimub kahes osas. Esimeses etapis omandab Coop Eesti 59,7 protsenti ja Inbank ligi 10 protsenti Krediidipangast. Seejärel omandab pank Coop Eesti ja Inbanki ühise tütarettevõtte Coop Finants ning Eesti Krediidipanga ja Inbanki ühise tütarettevõtte Krediidipank Finants, mille tulemusena uue panga osalused jaotuvad vastavalt 55 Coop Eesti ja 25 protsenti Inbanki vahel.

Coopi ja Inbanki eesmärk on välja osta ka ülejäänud 20% Eesti Krediidipanga väikeaktsionäridest ja kaasata tehingusse finantsinvestor.

Coop Panka hakkab juhtima varem Swedbankis, Eesti Energias ja lühidalt Magnumis juhtivatel kohtadel töötanud Margus Rink. „Coop Pank luuakse selgelt eristuva strateegiaga: me tahame pakkuda lihtsamaid pangateenuseid Coopi 600 000 kliendile ning nendega seotud väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, teha seda nii Coopi kauplustes kui ka interneti- ja mobiilipangas,” ütles Rink.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077