26. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV hakkab avalikustama finantsplaani ja kuutulemusi

LHV panga hoone.
Foto: Andres Haabu
LHV alustab peale majandustulemuste kvartaalse avaldamise ka ettevõtte finantsplaani ja kuutulemuste avalikustamist, vahendas LHV oma kodulehel.

LHV avalikustab 7. veebruari hommikul ettevõtte 2016. aasta neljanda kvartali ja 2016. aasta auditeerimata tulemused. Samal päeval kell 11 teeb LHV börsisüsteemi kaudu kättesaadavaks ettevõtte 2017. aasta finantsplaani. Lisaks alustab LHV Group sellest aastast kuutulemuste avalikustamist. 2017. aasta jaanuari tulemused on plaanis börsisüsteemi kaudu teatavaks teha 14. veebruaril.

„LHV ambitsioon on saada Eesti kõige avatuma ja kõrgetasemelisema investorsuhtlusega börsiettevõtteks. Prognooside ja kuuülevaadete avaldamine aitab sellele oluliselt kaasa. Suurem läbipaistvus ja tihedam infovahetus tagavad, et kõiki investoreid, sõltumata nende aktsiate või võlakirjade arvust, koheldakse võrdselt ning nad saavad kogu olulise info üheaegselt ja sama kvaliteediga. Finantsplaani hakkame avaldama korra aastas majandusaasta alguses ning olulisi korrigeerimisi teeme aasta sees jooksvalt. Kuuülevaateid avaldame iga kuu esimeses pooles,“ kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Lõhmus: börside standardid on madalad

LHV panga suuromanik Rain Lõhmus avas panga plaane LHV foorumis ning märkis, et on hämmastunud, kui vähe börsifirmad oma omanike ja võimalike omanikega infot jagavad. “Tegelikult toodab iga ettevõte seesmiseks tarbimiseks kuuraporteid ja avalikustamine ei maksa tänasel infoajastul mitte midagi. Börside standardid on minu maitse jaoks selgelt liiga madalad. Milleks hoida kinni informatsiooni. Tehinguid tehakse ju iga päev ja on igati hea ning isegi ohutum, kui kõik osapooled on võimalikult hästi informeeritud,” kirjutas Lõhmus ja märkis, et tulemuste avaldamine aitab investoritel tunda, nagu nad tõesti oleksid ettevõtte omanikud.

Aastaplaanide avaldamise kohta märkis Lõhmus, et see näitab ettevõtte ambitsiooni ja juhtkonna motivatsiooni. “Pikem horisont kui üks aasta on minu kogemuse põhjal ehk liiga palju unistav ja hiljem liiga palju korrigeeritav,” lisas ta.

Kuutulemuste kohta märkis Lõhmus, et need on kahtlemata volatiilsemad ja mõnes osas ebatäpsemad  sellisena tuleb neid ka käsitleda. Kuutulemustena hakkab pank avalikustama kahe peamise üksuse ehk panga ja varahalduse ning kogu grupi tulemusi võrdluses eelarvega. Sinna juurde lisatakse ka lühikommentaar.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077