Autor: Finantsuudised.ee • 2. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neivelti juhitud Pocopay sai finantsinspektsioonilt trahvi

Pocopay tegevjuht Indrek Neivelt.
Foto: Veiko Tõkman
Finantsinspektsiooni juhatus määras 27. veebruaril tehtud otsusega Indrek Neivelti osalusel loodud ASile Pocopay reklaamiseaduse rikkumise eest 3000 euro suuruse rahatrahvi.

Finantsinspektsiooni hinnangul rikkus makseasutus AS Pocopay möödunud aastal ajavahemikul 22. august kuni 7. oktoober avaldatud reklaamidega reklaamiseadust, jättes neis kasutatud eksitava sõnastusega tarbijatele mulje, justkui oleks kõnealuse makseasutuse näol tegemist pangaga.

Avalikkust eksitati reklaamidega „Nutisaade 1. osa: Reporter Naan on Pocopay fänniga hädas“, „Nutisaade 2. osa: Reporter Naan teeb Pocopay'ga ühe erilise inimese rõõmsamaks“, „Nutisaade 3. osa: Reporter Naan feat. Surfar, Pocopay, Kassid“. Reklaame näidati Pocopay YouTube'i kanalil, Facebooki lehel, Apollo kinodes, Apollo raamatukauplustes ning Apollo klubi liikmetele e-postiga saadetud uudiskirjades.

Nende reklaamide tellimise ja avalikustamisega rikkus AS Pocopay reklaami üldnõudeid, mis on reklaamiseaduse järgi karistatav väärteona ja mille eest karistatakse juriidilist isikut rahatrahviga kuni 10 000 eurot. Mõistetud karistuse määra mõjutas muude asjaolude kõrval positiivne fakt, et ettevõte tegi menetluses head ja avatud koostööd.

Pocopay on veidi üle aasta tagasi loodud üleeuroopaline pangandusala idufirma, mille asutajate hulka kuuluvad teiste seas Indrek Neivelt ja Linnar Viik. Neivelt on ka ettevõtte tegevjuht.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077