Autor: Bret Metsküla • 3. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta mõjukaimad finantsjuhid

BIG4 ja Äripäeva esindajad valimas parimaid finantsjuhte.
Foto: Andras Kralla
BIG4 audiitorbürood PwC, KPMG, Deloitte ja EY ning Äripäev kuulutavad juba kuuendat korda välja aasta mõjukaima finantsjuhi.

Žürii valis nomineeritute hulgast 7 finalisti. Võitja kuulutatakse välja 30. märtsil Pärnu Finantskonverentsil.

2017. aasta TOP (tähestikulises järjekorras):

Andri Avila, Eesti Energia – Andri Avila on teinud tublit tööd Eesti Energia finantside korrastamisel keerulisel ajal. Välja tasub tuua ka Jordaania projekti enamusosaluse kasumliku müümise.

Jaan Luts, TMB – 2016. a augusti lõpus laienes AS TMB Soome ja omandas AS Betonimestarit OY-le kuulunud kolm tehast. Tehingu tulemusel tekib ligi 100 miljoni euro suuruse aastakäibega ettevõte, millel on tehased nii Soomes, Eestis kui ka Lätis. Jaan Lutsu sõnul saab ettevõttest Baltimaade ja Soome turul suuruselt teine betoonelementide tootja, mis rahuldab lisaks kodumaisele nõudlusele eksportturge Rootsis ja Norras.

Janek Lepp, Coop – Viimase aasta üks üllatuslikumaid suuri finantstehinguid on olnud kaubandusettevõtte Coop poolt Krediidipanga omandamine. Coop Pank luuakse selgelt eristuva strateegiaga, mis rajaneb kaubanduse ja panganduse vahelisele sünergiale. Coop Pank hakkab pakkuma lihtsamaid pangateenuseid Coopi 600 000 kliendile ning nendega seotud väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, tehes seda nii Coopi kauplustes kui ka interneti- ja mobiilipangas. Janek Lepp on olnud selle omandamisprotsessi üks olulisimaid tegijaid.

Katrin Kendra, Tallinna linn – Katrin Kendra juhitav Tallinna linna finantsteenistus on kindlasti üks Eesti suurimatest finantsteenuskeskustest (kui mitte suurim). Katrini eestvedamisel on edukalt finantsteenistuse äriprotsesse tõhustatud, mis võimaldab järjest rohkemate linnaametite ja -asutuste raamatupidamist üle võtta. Lisaks paistab Katrin silma oma sihikindlusega, Katrini arvamus maksab vaatamata poliitilistele mängudele Tallinna linnas.

Marko Varik, Inbank – Inbank on muljetavaldavalt kasvatanud äri, seda ka geograafiliselt. 2016 noteeriti võlakirjad börsil. Peale selle omandatakse koos Coop Eestiga kontrolliv osalus Krediidipangas ja asutakse looma uut tüüpi panka. Kõikide nende tegevuste elluviimisel on Marko panus olnud märkimisväärne.

Meelis Paakspuu, LHV Group – Lõppenud aasta tõenäoliselt kõige silmapaistvam finantstehing Eestis oli LHV Grupi edukas viimine Tallinna börsile (millele eelnes 9 kuud varem edukas võlakirjaemissioon). Alates IPOst on LHV aktsia teinud tugevat rallit ja olnud üks investorite lemmikuid. Meelis oli suures osas vastutav LHV Groupi „tagatoa“ ja finantsaruandluse börsivalmidusse viimise eest. Meelisel on olnud ka oluline roll LHV Panga äri-, IT- ja finantsprotsesside efektiivsemaks muutmisel ja täiustamisel.

Veiko Haavapuu, Tallink Grupp – Veiko Haavapuu on olnud osaline mitmes Tallinki suurprojektis, eelkõige suurimates investeeringutes (uus laev Megastar) ja ka suuremahulistes laenude refinantseerimistes.

 

Senised võitjad:

2016      Rain Silivask, Graanul Invest

2015      Marilin Hein, Eften Capital

2014      Ahti Puur, VKG

2013      Maigi Pärnik-Pernik, Baltika Grupp

2012      Margus Kaasik, Eesti Energia

Valimine:

- iga audiitorbüroo + Äripäev nimetas 3 nominenti, kokku saadi 13 unikaalset nime

- I voorus valiti välja 7 finalisti

- II voorus valib žürii konsensuslikult võitja

Zürii:

Ago Vilu, PwC

Andris Jegers, KPMG

Ivar Kiigemägi, EY

Veiko Hintsov, Deloitte

Villu Zirnask, Äripäev, finantsjuhtimise infolehe peatoimetaja

Žürii tööd juhib Toomas Truuverk, Äripäeva finantsdirektor.

 

Pärnu Finantskonverents 2017 „Täna on homme“

Toimub 30.–31. märtsil Pärnu Kontserdimajas.

Esinevad Chris Giles (Financial Timesi majandustoimetaja), Bjarte Bogsnes (eelarvevaba juhtimise eestvedaja), Taavi Veskimägi (Eleringi juhatuse esimees), Ardo Hansson (Eesti Panga president), Lauri Ilison (Nortali Big Data ärisuuna juht), Priit Viru (AdCashi finantsjuht), Kadir Kale (Telia Eesti finantsdirektor) ja paljud teised.

Lisainfo ja registreerimine SIIN.

 

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077