Autor: Finantsuudised.ee • 13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bigbanki laenuportfell kasvas 37 miljoni euro võrra

Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar.
Foto: Terje Lepp
Bigbank teenis 2016. aastal 11,7 miljonit eurot kasumit. Väikelaenudele spetsialiseerunud panga laenuportfell kasvas aastaga 37 miljoni euro võrra, 326 miljonilt 363 miljonini. Kontserni varade maht ulatus eelmise aasta lõpu seisuga 394 miljoni euroni, kasvades aastaga 12%.

„Eelmine aasta oli Bigbankile eelkõige stabiilse kasvu aasta – suurendasime kontserni bilansimahtu 42 miljoni euro võrra ning teenisime 5% rohkem puhaskasumit kui eelmisel aastal,“ sõnas Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. „Kõige edukamalt tegutsesime taaskord Leedu turul ning seda juba mitmendat aastat järjest.“

„Jätkasime eelmisel aastal panga riskijuhtimise tõhustamist ning parandasime laenuportfelli kvaliteeti – tänu aktiivsele tööle vähenes 90 ja enam päeva tähtaja ületanud laenude osakaal portfellis märkimisväärselt,“ lausus Kaido Saar. „Panga arendustegevuses keskendusime kliendikogemuse parandamisele teenuste automatiseerimise kaudu.“

 „Rootsis alustasime koostööd Upgraded lahenduse pakkuja ja Apple’i toodete edasimüüjatega,“ märkis Saar. „Rootslastel on nüüd võimalus kasutada Ameerika Ühendriikides laialt levinud Upgrade Plan’i, mis võimaldab tarbijal nutiseadme välja vahetada kohe, kui uus versioon on turule tulnud. Finantstehnoloogia ja -teenuste keskkonna kujundamisega ning arendamisega soovime ka Eestis jätkuvalt tegeleda, FinanceEstonia liikmena seisame selle eest, et finantsteenuste turul oleksid mitmekesised teenused ja mõistlik regulatsioon.“

Eelmise aasta lõpuks oli kontsernil kokku 158 000 laenulepingut, neist Eestis 38 000, Lätis 68 000, Leedus 27 000, Soomes 12 000, Hispaanias 8 000 ja Rootsis 5 000. Nõuded klientidele jagunesid geograafiliselt järgnevalt: 25% Leedu, 23,8% Läti, 18,9% Soome, 17,0% Eesti, 7,6% Rootsi, 7,7% Hispaania. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077