Autor: Finantsuudised.ee • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal maksab omanikele pea miljoni dividende

Nortali juht Priit Alamäe.
Foto: Andres Haabu
Eelmine aasta oli Nortali edukaim. See lubab neil omanikele maksta 800 000 eurot dividende.

Tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal tegevuskasum kasvas mullu 30% 5,2 miljoni euroni. Ettevõtte konsolideeritud käive oli 43,5 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Nortali tegevjuhi ja asutaja Priit Alamäe sõnul oli aasta ettevõttele edukas, sest laieneti kahele suurele turule. „Oktoobris ühinesime Põhja-Euroopa juhtiva turunduse automatiseerimise ettevõttega Element ja sisenesime seeläbi Rootsi turule. Detsembris laiendas Nortal oma tegevust Araabia Ühendemiraatides, avades esinduse Dubais,“ sõnas Alamäe.

„Eelmine aasta oli Nortali seni edukaim, mistõttu oleme otsustanud maksta oma töötajatele rekordilises mahus boonuseid ja meie aktsionäridele jaotamata kasumist 800 000 eurot dividende. Nortali ärilised väljavaated on väga head, kasumlikkus tugev ning oleme uhked, et oleme ettevõte, mis kuulub täielikult oma töötajatele,“ lisas Alamäe.

Möödunud aasta silmapaistvaimate ja suurima mõjuga projektide hulgast tõi Alamäe välja Tallinna Sadamale arendatud täisautomaatse Targa Sadama lahenduse ja infosüsteemi TETRIS, mis võimaldas töötukassal vastata uue laiaulatusliku töövõimereformi nõuetele. Ka loodi Invest Easy ettevõtjaportaal, mis aitas Omaanil teha Maailmapanga iga-aastase aruande „Doing Business 2017“ ettevõtluskeskkonna lihtsuse (ease of doing business) edetabelis pretsedenditu hüppe, tõustes ettevõtte asutamise kategoorias 127 kohta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077