17. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järjekordne suurtehing: TV3 müüdud

TV3 juht Priit Leito.
Foto: Andras Kralla
Modern Times Group, kellele kuulub Baltikumis suur hulk meediakanaleid, müüs kõik Baltimaade ärid maha. Nende seas on ka Eesti TV3, TV3+ ning TV6.

Modern Times Groupi börsiteate järgi kujunes müügihinnaks 115 miljonit eurot ja põhjuseks Rootsi kontserni plaan muutuda „traditsioonilisest rahvuslikust kanalist globaalseks digitaalseks meelelahutajaks“.

Balti tele- ja raadiojaamade ostja on rahvusvaheline investeerimisfirma Providence Equity Partners, kellele kuulub Lätis ja Leedus asuv mobiilioperaator Bite.

Modern Times Groupi president ja juhataja Jørgen Madsen Lindemann ütles, et nad on olnud Balti riikides kaks aastakümmet ning nende „väga pühendunud ja professionaalsed kolleegid on ehitanud siin eduka äri.“ Ta ütles, et ettevõte plaanib rajada suure globaalse digitaalse meedia ning seetõttu on tal hea meel, et tal õnnestus leida osta, kes jagab hinnangut, "et Baltimaades on potentsiaali“.

Providence'i juht Robert Sudo sõnas, et Baltimaad on üks Euroopa kõige kiiremini kasvavaid regioone. „Ärisõbralik keskkond ja väga heade oskustega tööjõud muudavad Baltimaad meie jaoks põnevaks.“

Kõikide Balti äride mullune käive oli ligi 1,024 Rootsi krooni ning ärikasum 91 miljonit krooni.

TV3 juhi Priit Leito hinnangul võib võtta aega 3–4 kuud, kuni USA, Rootsi ja Eesti regulaatorid viimase jah-sõna ütlevad. Senimaani on tema sõnul muudatustest vara rääkida.

Leito andmetel leidsid MTG ja Providence üsna ruttu ühise keele. Kuna kõik Balti ärid müüdi nii-öelda paketina, siis ei osanud ta öelda, kui suure summa võis selles moodustada TV3 osakaal.

Providence'i tulek Balti turule on tema hinnangul suur asi. „See näitab kogu Balti turu atraktiivsust,“ lisas Leito.

Tema sõnul on nad suutnud kaheksa aastat kasvada ning plaanivad seda edasi teha.

MTG müüs Providence'ile järgmised ärid:

- Telekanalid: Eestis TV3, TV3+ ja TV6. Lätis viis telekanalit ning Leedus kolm telekanalit.

- Reklaamist finantseeritava videostriimiteenuse.

- Baltimaade ainsa DTH platvormi ning Baltimaade suuruselt kolmanda pay-TV

- Üleriigilised kommertsiaalsed raadiokanalid

- Baltimaade veebireklaami konsultatsiooniäri

Autor: Liina Laks, Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077