19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IMF suurendas majanduskasvu prognoosi

Foto: pixabay.com
IMFi andmeil peaks maailmamajandus sel aastal kasvama 3,5% võrra ning järgmisel aastal 3,6% jagu, vahendab CNBC.

Võrreldes oktoobris edastatud teatega on IMF veidi kasvuprognoosi suurendanud, põhjuseks tooraine müügist sõltuvate riikide majanduste väljavaadete paranemine. Arenenud majandustega riikides on aga näha investeeringute suurenemist, mis samuti aitab kaasa majanduskasvule.

Siiski vihjab IMF, et maailmamajanduse peamised probleemid on praegu struktuursete reformide vähesus, mistõttu ei suudeta saavutada sama tulemust efektiivsemalt. Samuti viitab IMF jätkuvale vajadusele suurendada produktiivsust ning vähendada sissetulekute ebavõrdsust.

USA majanduse käekäigu kohta tõi IMF välja suureneva protektsionismi, mis on hoo sisse saanud Donald Trumpi presidendiks saamisega. IMFi teatas, et kuna Föderaalreserv peaks intressimäärasid tõstma kiirenenud tempos, tähendab see dollari tugevnemist, mis omakorda on kahjulik arenevate majandustega riikidele, kuna nende dollarites nomineeritud võlg kasvab. Lisaks hoiatas IMF, et kui Trump tahab pankadele kehtestatud regulatsioone leevendada, võib see kaasa tuua uue majanduskriisi, kuna inimesed hakkavad väga aktiivselt raha laenama ega suuda seda hiljem tagasi maksta.

Hiina majanduse kohta märkis IMF, et riigi majandust ohustab eeskätt liigne sõltuvus valitsuse regulatsioonidest ja majandusstiimulitest. Hiina majanduskasvuks prognoosib IMF sel aastal 6,6% ning järgmisel aastal 6,2%.

Autor: Pille Ivask, Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077