26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starmani endine finantsjuht: see polnud ootamatu

Piret Aava
Foto: Raul Mee
Hiljuti Starmani uueks omanikuks saanud Elisa vahetas sel nädalal välja kogu Starmani senise juhtkonna, firma nüüdseks endise finantsdirektori Piret Aava sõnul ei tulnud see talle ootamatult, kirjutas Äripäev.

Tele- ja internetiteenuste pakkuja Starmani vastne omanik lõpetas Elisa juhatuse liikme lepingud Starmani 2015. aasta juunist juhtinud Aivo Adamsoni ja ettevõttes 7,5 aastat töötanud finantsdirektori Piret Aavaga ning ametisse nimetati uus juhatus, mis koosneb Elisa töötajatest – Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen ning Andrus Hiiepuu, Merike Mumme, Toomas Polli, Jüri Teemant ja Kaija Teemägi.

„Ei olnud ootamatu,“ kommenteeris Aava ja lisas, et uue omaniku tulekuga võis seda ette näha.

„Eks uuel omanikul on oma juhtimismudelid ja -struktuurid, ei oska nende otsuseid hästi kommenteerida. Nõukogul on õigus juhatust valida ja määrata,“ lausus Aava.

Konkurentsiameti otsuse (Elisa sai konkurentsiametilt loa Starmani omandamiseks märtsis – toim) ootel väga palju suhtlemist veel Seppäneniga ei olnud, vastas Aava küsimusele, kuidas olid suhted Starmani töötajate ja uue omaniku esindaja vahel.

„Muutused on alati keerulised, seda tüüpi strateegiline ost tekitab ikka paljudes inimestes küsimusi, millised on uue omaniku plaanid, mis saab edasi ja milline on nende tulevik. Eks ebakindlust töötajate hulgas kindlasti on, aga nii Elisa kui Starman tegid palju selleks, et töötajates ebakindlust maha võtta,“ märkis ta.

„Nagu Sami ka juba kommenteeris, uus ettevõte on suunatud kasvule ja kasv vajab inimesi,“ sõnas ta.

Starmani rahaasjad kontserni alla

Alates 2010. aasta oktoobrist Starmani juhatusse kuulunud Aava töötas ettevõttes üle seitsme aasta. „Need 7,5 aastat olid igavesti kihvt aeg, olen sellega väga-väga rahul. Ettevõte kasvas selle aja jooksul meeletult palju. Olime väga äge tiim ja saime väga palju tehtud,“ ütles Aava.

Ta märkis, et uue omaniku all on Starman nüüd pisut teistmoodi ettevõte: private equity investeeringu abil omandatud ettevõttes on arengupotentsiaali kindlasti rohkem kui strateegilise investori rahasüstiga. Aava sõnul on tema endine vastutusala ehk Starmani finantspool nüüd kindlasti rohkem kontserni all.

Aava lubab otsida omale tulevikus vähemalt sama huvitavaid väljakutseid, kui oli Starmanis töötamine. Liiga kauaks ta jalgu seinale tõsta ei plaani, kuid väikese puhkuse lubas esmalt võtta.

Autor: Mari Mets, Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077