Uudised Finantsuudised.ee

KredEx ja Danske hakkavad koostööd tegema

KredExi märk

KredEx Krediidikindlustus ja Danske Bank sõlmisid koostöökokkuleppe, mis lihtsustab Eesti ettevõtete ligipääsu finantslahendustele.

Uus koostöökokkulepe võimaldab Eesti ettevõtetel tulla kergemini toime rahvusvahelises kaubanduses tavapäraste 60-, 90- või 120-päevaste maksetähtaegadega, sest pank aitab usaldusväärsetel eksportivatel ettevõtetel finantseerida suure osa tehingumahust enne maksetähtaja saabumist.

KredEx Krediidikindlustuse juhi Meelis Tambla sõnul pakub sõlmitud koostööleping Danske pangaga ettevõtetele uusi kasvuvõimalusi. „Oluline hulk tooteid ja lahendusi jääb müümata just seetõttu, et ettevõtetel ei ole piisavalt käibevahendeid pikkade maksetähtaegadega tehingute rahastamiseks. Loodame, et koostöö annab ettevõtetele täiendavaid võimalusi laekumata arvete finantseerimiseks,” võttis Tambla kokku uuest koostööleppest ettevõtetele tekkinud peamise kasu.

Danske Banki ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur ütles, et koostööleping võimaldab finantseerida arvete maksetähtaegu ning hinnata ja maandada ostjate makseriski krediidikindlustuse abil. „Iga ettevõtja soov on saada ostjatelt raha kätte võimalikult kiiresti ning leppida hankijatega kokku võimalikult pikad maksetähtajad. Praktikas juhtub aga tihti vastupidi – ühelt poolt tuleb ostjatele pakkuda soodsaid maksetingimusi, kuid teisalt jäävad ettevõtte arenguks vajalikud vahendid pikaks ajaks kinni või üldse laekumata.”

KredEx Krediidikindlustusel on sõlmitud sarnased koostöökokkulepped ka teiste Eesti pankadega ja väiksemate finantseerijatega. Tambla sõnul on see koostöö aidanud mitmel ettevõttel saada paremaid finantseerimistingimusi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2017, 09:39
ValdkonnaTööpakkumised Kõik tööpakkumised >