16. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärikorruptsiooni tegelikud tagajärjed

Foto: pixabay.com
Välismaistel turgudel tegutsevad ettevõtted peavad altkäemaksu mõnevõrra tavapärasemaks kui ainult koduturul tegutsevad ettevõtted, kirjutab Kätlyn Jürgenson Tartu ülikooli majandusteaduskonnas kaitstud magistritöös „Ärisektori korruptsioon Eestis“ .

Jürgensoni analüüsist ilmnes ka, et esineb statistiliselt oluline seos ettevõtte käibe suuruse ja huvide konflikti esinemise vahel. „Kuni 100 000-eurose käibega ettevõtted peavad huvide konflikti esinemist tõenäolisemaks kui need ettevõtted, mille käive ületab 500 000 euro piiri. Sisuliselt võib seda põhjendada sellega, et kuni 100 000-eurose käibega ettevõtetes töötab peamiselt 2–4 inimest. Tavaliselt ettevõtte juht ühtlasi ka omab ettevõtet ning huvide konflikt on kerge tekkima.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077