Autor: Merit Pärnpuu • 8. juuni 2017

Ettevõtted saavad uue lisakohustuse

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juht Marko Rüü.
Autor: Raul Mee

Rohkete puuduste tõttu tuleohutusnõuete täitmisel on päästeametil juba pikka aega tööd rohkem, kui teha jõuab. Seetõttu tahetakse lähiaastatel muuta suuremate hoonete tuleohutuse ülevaatused kohustuslikuks ja kaasata järelevalvesse erasektor.

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhi Marko Rüü kinnitusel ei vasta kuulujutud järelevalve funktsiooni üle andmisest erasektorile tõele – pigem tahetakse erasektorit kaasata. „No ei ole meil sellist plaani ja ma kardan, et see ei saakski olla Eestis võimalik, sest keegi võib küll tähelepanu juhtida, aga erasektor ei saa puudusi menetleda. Ta võib küll soovitada ja anda nõu, et tehke seda või teist, aga mingit sanktsiooni erasektor rakendada ei saa.“

Kui erasektor teeb tuleohutuse ülevaatusi ning lepib kinisvaraomanikuga kokku, mis tähtajaks peavad ettekirjutused olema täidetud, annab tuleohutusekspert edaspidi kontrollimas käimisest ning avastatud puudustest teada ka päästeametile. Ja kui tähtajaks ei ole probleem likvideeritud, sekkub päästeamet, selgitas Rüü asjade käiku. Kontrollikohustus ja asjade käik pannakse kirja neisse seadusemuudatustesse, mida praegu ette valmistatakse.

Loe rohkem Äripäeva teemaveebist kinnisvarauudised.ee.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Liina LeitenFinantsuudised.ee juhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077