Autor: Finantsuudised.ee • 26. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu võttis vastu rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse

Rahapesu.
Foto: shutterstock.com
Riigikogu võttis 74 poolthäälega vastu seaduse, mille eesmärk on tõkestada Eesti rahandussüsteemi ja majandusruumi rahapesuks ja terrorismi rahastamiseks.

Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusega reguleeritakse rahapesu ja terrorismi rahastamisega seotud riskide hindamise, juhtimise ja maandamise põhimõtteid. Lisaks sellele nähakse ette muudatused äriregistri teenuste ringis.

Tulevikus saavad juriidilised isikud oma tegelike kasusaajate andmeid hoida ja teised isikud neid andmeid vaadata elektrooniliselt äriregistri kaudu. Lisaks reguleeritakse panga- ja maksekontode kohta info edastamine pädevatele asutustele.

Riigikogu võttis 67 poolthäälega vastu kindlustustegevuse seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse. Vastu hääletas 6 riigikogu liiget. Seadusega võetakse üle Euroopa Liidu direktiiv, mis reguleerib kindlustuse turustamise nõudeid. Direktiivi eesmärk on kindlustuse turustamise nõuete ühtlustamine erinevates kindlustuse müügikanalites, et tagada klientide kaitse.

Seadusega kohustatakse esmakordselt kindlustusandjat kirja panema kindlustustoote väljatöötamise ja kindlustusturule toomise etapid. Täiendatakse müüginõuete regulatsiooni juhuks, kui kindlustust pakutakse koos teise toodete või teenustega. Seadus täiendab ka kliendile kindlustuse kohta esitatava teabe sisule esitatavaid nõudeid.

Riigikogus läbis esimese lugemise üks eelnõu

Sotsiaalkomisjoni algatatud tööturuteenuste ja -toetuste seaduse muutmise seaduse eelnõu eesmärk on kõrvaldada äriühingu juhi töötuna arvele võtmise ja töötuskindlustushüvitise saamise tingimustest vastuolu põhiseadusega.

Eelnõu sätestab äriühingu juhi, kes on põhitöö kaotanud, töötuna arvele võtmise tingimuste erisused, et võimaldada tal saada abi uue töö leidmisel ja töö otsimise ajal töötuskindlustushüvitist või töötutoetust. Töö kaotanud ja äriühinguga seotud isikute võrdse kohtlemise eesmärgil muudetakse eelnõuga ka FIE ja tema ettevõtte tegevuses osaleva abikaasa töötuna arvele võtmise tingimusi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077