Autor: Finantsuudised.ee • 13. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid Eesti 12 parimat idufirmat

Foto: shutterstock.com
Investoritest koosnev žürii valis välja 12 parimat Eesti varajase faasi idufirmat, millel on suur potentsiaal saavutada rahvusvaheline edu. Järgmises voorus selgub neli parimat meeskonda, kes pääsevad edasi finaali. Eesti parim idufirma selgub 8.detsembril sTARTUp Day ärifestivalil.

Kokku kandideeris paari nädala jooksul üle saja idufirma, mille hulgast valisid Angel Investment Programist osa võtvad investorid välja 12 kõige perspektiivikamat ideed ja meeskonda.

„Ehkki soovi avaldanud iduettevõtete tase oli väga erinev, siis TOP 4 valimine ei ole enam nii lihtne: esile tõusid väga head kandidaadid,“ kiidab EstBANi president Rein Lemberpuu kõrget taset. „Eriti hea meel on näha, et võistlemas oli väga palju täiesti uusi meeskondi, mis tähendab, et Eesti iduettevõtete maastik suureneb hoogsalt.“

Lemberpuu lisab, et võistluse korraldamise üheks eesmärgiks on ka suurendada iduettevõtete nähtavust: sTARTUp Dayl on finalistidel võimalus tutvustada oma ettevõtet enam kui 2500 festivalikülastajale, investorile, meediale ja tulevastele partneritele. Festivalilaval selgub Eesti parim varajase faasi iduettevõtte tiitli võitja, kes saab auhinnaks kuni 200 000 euro suuruse investeeringu.

Eelmise aasta sTARTUp Day laval väljakuulutatud Eesti parima idufirma auhinna laureaat Deekit on nüüdseks nautinud edu üle kogu maailma. Lisaks võidetud summale on ettevõte tänaseks kaasanud 468 940 euro suuruse investeeringu, pälvinud rahvusvahelise meedia tähelepanu ning valitud Startup Europe Awardsi finalistide hulka.

Eesti 12 parimat varajase faasi idufirmat (reastatud tähestikulises järjekorras)

- Autolevi – AirBNB autodele

- Avokaado – pakub ajakohast sisu ja tööriistu, et dokumente turvaliselt pilves luua, jagada, allkirjastada ja hoiustada.

- Fanvestory – muusikabörs, mis annab võimaluse osta osaluse Eesti muusikute loomingus.

- Fitlap – iseõppiv toidukordade planeerija, mis teeb revolutsiooni tervislikus toitumises.

- Foxcademy – veebipõhine õppekeskkond, mis aitab õpilastel uut moodi õppida ja pakub õpetajatele uusi innovaatilisi tööriistu juhendamiseks.

- Fractory – keskkond, mis toob kokku insenerid ja tootjad, et aidata mõlemal poolel optimeerida nii aja- kui ka ressursside kulu.

- Frank.ai – reklaamigeenius, mis aitab idufirmadel kasvada läbi nutika reklaami.

- GuestJoy – andmepõhine teenus hotellidele, mis aitab klientidega personaalse sideme luua, tagasisidet koguda ja seeläbi rohkem müüa.

- Hoopy – tehisintellektil põhinev mängustatud ja arendav rakendus, mis aitab laste nutitelefonikasutust piirata.

- Transformative – revolutsioon tervishoius tehisintellekti ja prognoosiva analüüsi kaudu.

- TitanGrid – nutikas küberkaitsesüsteem, mis analüüsib suurettevõtete töötajate avalikult leiduvat ohtlikku infot ja aitab ettevõtetel neid andmeid eemaldada.

- Tsekk.ee – veebirakendus, mis aitab raamatupidajatel hoida kokku kuni 75% kuludokumentide haldusele kuluvast ajast.

Lisaks eelmainitud idufirmadele pääsesid TOP 20 sekka AdoptoMedia, CRIP.TO, Dermtest, Petsrobot, Portata, SmartSub Inc, StandByMate ja Zubax Robotics.

Parimate idufirmate valimist korraldavad Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN), Contriber ja Startup Includer.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077