Autor: Finantsuudised.ee • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novira Capital lansseeris uue ühisrahastusplatvormi

Novira Capitali juhtivpartner Arle Mölder.
Foto: Raul Mee
Novira Capital käivitas uue kinnisvara ühisrahastusportaali argeld.com.

Novira Capitali juhtivpartneri Arle Mölderi sõnul toob Argeld investeerimismaastikule ainulaadse lahenduse, kus portaali lisatakse vaid sellised projektid, millesse portaalipidaja ka ise julgeb oluliselt panustada. „Võtame iga pakutava investeeringu puhul ise suurima riski, panustades omalt poolt reeglina üle poole kogusummast,“ selgitas Mölder, kelle hinnangul on just seetõttu Argeldis pakutav riski ja tulu suhe investoritele väga atraktiivne.

Mölderi sõnul muudab platvormi unikaalseks ka võimekus rahastada projekte, olenemata sellest, kui palju platvormi kaudu investoritelt kapitali kaasatakse. „Argeldi investoritel pole investeeringusumma täissaamisega seotud riski,“ märkis Mölder. „Usun, et tänu sellele saab platvormil olema ka laiem ja parem projektide valik,“ lisas ta.

Esialgu on Argeldis vaid tagatud projektid, mis võimaldavad raha tagasi saada olenemata projekti teostusriskist. Hiljem on ettevõttel kavas tutvustada ka kõrgema tootluse ja riskiga investeeringuid.

Argeldi projektid asuvad hinnatud ja kiiresti arenevates piirkondades Tallinnas või Riias. Esimese projektina kaasatakse portaali kaudu kuni 500 000 eurot Veskimöldre elupiirkonna II etapi arendusse.

Novira Capital on 2013. aastal asutatud rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077